Kortslutning

kortis

Kortslutning i badrumslampan... Ledningarna i vårt hus är i stort behov av renovering. Det är nog dax att flytta innan det börjar brinna i knutarna - bokstavligen.


Mierda

"Al final, lo que cuenta es que hemos perdido, que ellos (los franceses) están en cuartos de final y nosotros no" (Fabregas)

Kunde inte sagt det bättre själv.

Jag tippade, för första gången på många mästerskap, inte Spanien som mästare och detta i mening att hjälpa dem till finalen... Men ack så jag bedrog mig, det gick som vanligt.

Nu är det enda som kan rädda detta VM att Tyskland och England åker ut i kvarten. Inget personligt, men de är lite för dryga för att vara nordeuropéer. Sen vore det fint med en målexplosion i slutet på turneringen jag har tippat att 157 mål ska göras, just nu har 131 gjorts.

El gol de España a Arabia Saudi

Se målen... typ...
http://www.elpais.es/comunes/2006/mundial/espanna_francia.html

Hundar

Blev igår riktigt skrämd av hundar två gånger - båda gångerna identifierade jag hunden (i min okunnighet) som en Rottweiler. Kanske var det samma hund som var ute med olika "förare". Båda gångerna ville hunden äta upp mig och undslapp skrämmande ljud när den drog i kopplet. Vad hade jag gjort om förarna inte orkat hålla sina hundar? Nästa gång tar jag med mig en käpp när jag går ut och går. Jag undrar om hundarna/hunden inte hade "diskvalificerande" fel...


Uppförande/karaktär: Rottweilern är till sin grundläggande natur vänlig och godmodig. Den är barnvänlig, mycket tillgiven, följsam, lydig och arbetsvillig. Den ger ett rustikt intryck och dess uppträdande är självsäkert, nervfast och oförskräckt. Den reagerar med stor uppmärksamhet på omgivningen. Diskvalificerande fel: Hundar som är rädda, skygga, fega, skotträdda, argsinta, överdrivet misstänksamma eller nervösa.


Ytterligare ett rätt på VM-tipset

Nu ska jag göra som tyskarna i andra halvlek, lägga mig i gräset och grina. Alternativt ska jag träna på straffar.


Mitt i fotbollsVM lite musik

The Pocket Raindrops finns numera att köpa på cdon.com:
http://www.cdon.com/main.phtml?prod=601363&nav=4115&navroot=902&page=product

Och om man vill få ett smakprov på indierockens nya kungar besöker man:

http://www.myspace.com/thepocketraindrops
eller
http://www.pocketraindrops.com/

eller varför inte gå på deras spelning den 4/7 på Carpe Noctem, Bondegatan 1C, Stockholm, inträde: 30 kr

fast


Så nära

VM-tips är svåra saker... inga rätt idag, men endast ett mål ifrån i alla matcher. Mexico borde ha satt sin straff, Serbien hållit ihop sitt försvar i slutet, Teves skott skulle ha gått under ribban och Iran hade med lite tur gjort ett mål till.

Så här ligger jag till efter dagens debacel:
http://www.lsn.se/vm2006/resultat.html


5 liter öl..

..två pizzor och en fotbollsmatch, och sist men inte minst Hamlet gjorde gårdagens match mot England till en höjdare. Detta trots att den riktiga nerven aldrig infann sig, i slutet ville man att Sverige skulle kvittera bara för att slippa Englands överlägsna attityd - avancemanget var ju redan klart.

Kul att kolla på boll med Hamlet igen, det finns god förhoppningar att det kan upprepas på lördag.

Tipset för dagens stormatch är följande Holland - Argentina 0 - 1.

Gräsänkling igen

Min frus "tour du Nord" fortsätter. Först Oslo och nu Helsingfors, och varje dag Köpenhamn i vanliga fall - hon samlar troligen på nordiska huvudstäder.

Jag, å andra sidan, försöker hitta billiga flyg till Umeå på lämpliga datum och det är inte det lättaste. Men men än så länge är det fotbolls-VM och då är det lindrigt att vara gräsänklig även i Skåne. Ett spanskt mål skulle inte vara fel i det här läget dock.

JAAA!

Ljungberg Sveriges förste målskytt precis som jag tippat, äntligen ett tips som går in! Dessutom en seger för di Gule. Härlig revansch för den gula matchdräkten!

LYSANDE!

VM-tips i all ära

men ikväll är alla tips bortglömda, en vinst mot Paraguay skulle känns som en lättnad - jag är redan lite nervös. Jag tror dock att det blir tufft, det saknas en spelare med den rätta inställningen, tekniken och kylan - Klas Ingesson saknas. Om "Baltikums Maradona" hade varit med skulle jag inte vara det minsta orolig. Med Ingesson i laget hade Träbenet Mellberg inte vågat slå långa bollar och framförallt hade han inte vågat att skälla på lagets "småkillar" t ex Ljungberg och Edman* - Ingesson har alltid ställt upp för den lille mannen.

Skönt då att Ingesson är tillbaka till nästa VM
http://www.ingessontillvm2010.nu/

Jag hoppas på seger idag men mitt VMtips ser ut som följer:
Sverige-Paraguay 1-1
England - TNT 3-1
Ecuador - Costa Rica 1-0
och, ja, jag ligger efter gårdagens matcher sist i VM-tipset, delad 210:e plats.

* Såg ni när Källström blev inbytt i matchen mot TNT? Då står Mellberg och skriker på Edman i bakgrunden, man undrar vad den stackaren hade gjort? Hade han glömt att matcha skorna med strumporna, vi vet ju alla hur modemedveten Mellberg är... Det kan inte ha haft med fotboll att göra för då har inte Mellberg rätt att säga något - "den som själv är utan synd ska kasta den första stenen".

Ps. på tal om mode, det verkar som en dålig idé att spela i helgula matchställ - se bara på Ukraina och Sverige. Australien räddades däremot av sina gröna shorts.

Även i Bjärred...

... är det varmt att spela innebandy.

Snart ligger jag sist i VM-tipset
http://www.lsn.se/vm2006/resultat.html


Idag måste det vända: Spanien-Ukraina 1-1, Tunisien-Saudiarabien 2-0, Tyskland-Polen 1-1

Maggie undrar vad det är för matcher idag, men tippar:
Spanien-Ukraina 2-0, Tunisien-Saudi 1-0, Tyskland-Polen 1-1

Therese tippar följande:
Spanien-Ukraina 2-1, Tunisien-Saudi 2-0, Tyskland-Polen 1-1

Varmt med innebandy

Spelade innebandy i Lilla Fäladshallen igår, det var mycket varmt - tur för mig att jag inte svettas så mycket annars hade min tröja blivit dyblöt. Ikväll bär det av till Bjärehovshallen för en mustig omgång innebandy, det är bara att hoppas att det är kallare vid havet.

För övrigt kan jag meddela att inga av mina chansningar på VM-tipset har gett utdelning... Vad är det som händer? Jag tror att vändningen kommer ikväll: Brasilien-Kroatien 1-1, Frankrike-Schweiz 2-1, Sydkorea-Togo 3-0. Så blir det.

Tillbaka i Lund

Då var man tillbaka i lund efter 9 dagar hemma hos mor och far. Det hela kan summeras med att jag lyckades fiska upp 11 gäddor, röja 8 tankar med röjsågen, träffa Jonne och Lisas bebis 2 ggr, göra en laddning palt tillsammans med pappa och Rockin Roland, övningsskjuta med älgstudsaren, lägga ut bryggan, sätta potatis, flytta en fiskrök, hjälpa till med "vindfällen" och plocka 3-4 kg murklor. Det är vad jag kallar semester.

Nu börjar allvaret igen, ikväll ska vi representera på en studentfest i Ystad och imorgon ska jag dela ut telefonkataloger och se fotboll tillsammans med innebandylaget. På söndag är det grillfest hos några fransoser. Aldrig en lugn stund i Lund.

Lugnt


Skåningar mest negativa...

...till att ta emot fler flyktingar. Norrlänningar mest positiva.  Är det någon som är förvånad?

Sydsvenskarna har den allra hårdaste attityden; i Skåne och Blekinge län anser 59 procent av folket att Sverige borde ta emot färre flyktingar. Motpolerna är Stockholms län och övre Norrland, där 40 respektive 38 procent har samma flyktingsfientliga inställning.
www.dn.se

Det beror antingen på 1) att norrlänningar är bättre och finare människor eller på  2) att norrlänningar inte träffat några flyktingar. Men människor är rädda och tveksamma inför det okända och känner sig mer säkra inför kända fenomen. Sålunda borde norrläningar, om de inte träffat några flyktingar, vara mindre positiva till invandring och skåningarna som dagligen träffar personer som är första eller andra generationens svenskar borde vara mer positiva. Uppenbarligen är förhållandet det omvända, vilket stärker tesen att norrlänningar är finare människor... ;-) 

Marie Demker förklarar de regionala skillnaderna med att människors attityder formas av historien, traditionen och livsstilen på platsen där de bor. Och detta gäller alla; kvinnor och män, unga och gamla, hög- och lågutbildade. www.dn.se

Jag tycker personligen att 38 % är för mycket för övre Norrland, jag ska prata med Bengan och Rolle och se till att de ändrar sig.

Skogförädling

Ryktet om min fixering vid Norrland och supar är betydligt överdrivet. Jag har däremot ett gott öga till skogsförädling, redan en timme efter att jag kommit "hem" var jag och min far i skogen och röjde bort mindre värdefulla träd (vissa bloggare kallar det sly) för att de värdefulla ska kunna öka i värde. Vi körde en "tank " (tills bensinen tog slut i våra röjsågar) och det kändes förträffligt.

Idag blir det ingen röjning, idag ska mamma få hjälp i trädgården och ikväll ska jag blöta tafsen (som Kingen brukar säga) och förhoppningsvis få en hungrig och färdig lekt storgädda på kroken.

Ps. För er med orena tankar så är en tafs det som sitter mellan linan och draget när man spinnfiskar.

hits