Åby-Igul 5-2

Den femte förlusten för säsongen känns snöplig och det är svårt att peka på vad som gick fel. Blev vi trötta i slutet? Skulle vi ha gått runt på mer folk? Skulle vi ha gått ner på folk? Skulle ha bytt taktik? Skulle vi ha satt våra chanser och avgjort i andra perioden? Det sista är nog det mest påtagliga skälet, om vi hade haft lite mer flyt och inte mött en stor spelande målvakt, så hade vi nog avgjort matchen i andra perioden, men att vi skapar chanser är bra och det tyder på att vi spelar bra i långa perioder av matchen. Min personliga uppfattning är att vi inte gör så många fel i den här matchen, men att vi saknar en del av det självförtroende som behövs för att förvalta våra chanser. Om man ska vara lite kritisk så borde vi göra något mål på tre chanser i powerplay - även där spelar självförtroendet in, det går lite långsamt, vi skjuter lite för lite och vi vågar inte improvisera utan kör på samma typ av avslut hela tiden. Jag tror att det kommer. Och titta på tabellen, hur jämnt som helst - vi har många chanser kvar att ta poäng på och det är nu det börjar bli roligt - varje match gäller något och vi är starka då. Glöm INTE det och glöm inte att innebandy är roligt. Åby har problem med oss i två perioder, men var livsfarliga när de fick medvind i tredje och det är i tredje perioden det avgörs. Tomas gör riktig debut i Igultröjan och imponerar, han känns stark så länge armarna sitter där de ska. På söndag möter vi Förslöv hemma, spännande match mellan två lag som har haft problem med målskyttet - jag tror det lossnar för oss då. Matchen i siffror:
19.58 5-2
Matchens lirare: J Stanfield, så mycket stryk den pojken får...
Matchens sekvens: 3-2 till Åby, Kent kommer på kanten skjuter i stolpen (högt upp). Bollen studsar ut och träffar målvakten i bakhuvudet och ramlar rakt ner och stannar bakom målvakten - mellan honom och mållinjen... Jag tycker sådant är nära.

Igul-Hofterup 7-3

Trots att vi inte lyckades fördubbla målskörden för tredje matchen på raken så vann vi över Hofterup och vi var bara ett mål ifrån att lyckas med vår målsättning - matchen slutade 7-3. Vi inledde matchen frejdigt och fick utdelning efter 5 minuter, när Daniel T hittade Kent vid bortre stolpen. Sedan kom i svacka i mitten på första perioden när vi inte lyckades med mer än att få ett snurrmål av Jens bortdömt, men lyckligtvis var inte Hofterup alls med under den perioden heller! Med en minut kvar av första perioden så gav Hofterup oss utrymme att göra både 2-0 och 3-0. I andra perioden märktes det tydligt att vi var nervösa att tappa vår ledning, speciellt på bänken där stämningen var "hög"... vi var irriterade på varandra och på världen... men vi hade ingen anledning att vara irriterade på varandra, för det var längesen alla kämpade för laget som vi gjorde i denna match. Kämpandet ledde till att vi kunde gå till pausvila med 4-2 ledning - Hofterup vann således mittperioden med 2-1 och det kändes något onödigt eftersom de inte kändes speciellt heta. I tredje perioden fick vi en drömstart med mål efter 26 sekunder, men det tog inte mer än 40 sekunder innan Hofterup än en gång kunde reducera. I detta läge av matchen kändes det som matchen var på väg att glida oss ur händerna, Hofterup hade mer självförtroende än tidigare i matchen och ett ytterligare en reducering låg i luften. Men en livsfarlig solorajd och ett kyligt avslut av Sölve i tionde minuten gjorde att vi fick lite andrum och självförtroende. Trots detta slog vi ifrån oss lite väl mycket i slutet och Hofterup kunde anfalla i våg efter våg - men vi hade bestämt att matchen inte skulle bli spännande igen och med 7 minuter kvar att spela gör vi 7-3 och Hofterup byter målvakt. Några strö chanser för båda lagen avslutar matchen, men inga fler mål görs - seger 7-3. Segern var en frukten av en kämpainsats av ALLA Igulianer såväl de som spelade som det som stöttade från sidan - detta är vad som krävs för att vi ska vinna matcher nuförtiden. Målsättning inför nästa omgång är den samma som alltid - att fördubbla vårt målskytte, om vi gör 14 mot Åby tror jag att de får det svårt... Matchen i siffror:

se också
www.sibk.nu målskyttskollen: Kent Olsson, Igul IBK, 7 mål. Still going strong! Olsson knep en av topplaceringarna 03/04 när sibk.nu bokförde målskyttarna i div 3 senast och lär vara med i toppen även när säsongen 05/06 summeras. Vi höjer dock ett varningens finger för att han kan bli omskjuten av en annan pålitlig målskytt, nämligen Per Olsson.
Matchens comeback: P Jönsson med det tunga skottet var tillbaka i Igultröjan, för tillfället i Flugans gamla 74:a

Särke rekommendera...

" Nocturnal Bliss" och "jonatan fast" med the pocket raindrops respektive Jonatan Fast... Två skivor som växer på en som ett mustigt helskägg - härligt helt enkelt!

Finns att köpa på

Den nya liberala politiken...

folkpartiet föreslår 3 ggr så många poliser som idag i invandrartäta bostadsområden... hörde jag fel eller har FP blivit "fasen så oliberala".

Om alla partier ligger i mitten, på den politiska skalan, kan man vinna röster på att avvika, eller? Ja, förutsatt att inte alla väljare också ligger i mitten...

Örkelljunga-Igul 5-4

Den negativa trenden fortsätter med en förlust med 4-5 mot Örkelljunga IF. Det finns dock en positiv trend att notera också - vi dubblerar antalet mål vi gör för varje omgång (efter matchen mot SödraDal) om denna trend fortsätter så kommer vi att göra 8 mot Hofterup. Då tror jag att Hofterup kommer att få det svårt. Matchen i ÖIF började olyckligt med att vi hamnade i underläge redan i andra bytet och efter det kändes det väldigt trångt i den lilla hallen. Men vi kvitterade dock innan ÖIF, på ett för matchen signifikativt sätt, kunde utnyttja ett av våra misstag och göra 2-1. På det hela taget så var ÖIF mycket effektiva och utnyttjade våra misstag, medan vi (än en gång) hade lite svårt att utnyttja våra chanser. I andra perioden kvitterade vi igen innan ÖIF än en gång kunde ta ledningen, men innan periodens slut så stod det iallafall 3-3 och vi hade vunnit andra perioden - en positiv känsla inför tredje. Dock tog det inte mer än 1.20 i tredje innan ÖIF åter kunde ta ledningen, men vi lät oss inte nedslås utan kvitterade för fjärde gången i matchen relativ omgående. Efter det skapade vi ett flertal chanser och hade 1½ chans i power play utan att göra mål, istället kunde ÖIF gör 5-4 (i spel 4 mot 4) med två minuter kvar att spela. En vild kvitteringsjakt inleddes och några halvchanser vaskades fram, men räckte det inte utan säsongens fjärde förlust är ett faktum. Det är dock många poäng kvar att spela om så med lite gläjde och uppoffringar för laget så bör denna förlust snart vara glömd. Notabelt: är att Stellan gjorde debut från start i Igul och med den äran. Matchen i siffror

19.51 Time Out IGUL

Matchens lirare: C Sölve (två lösa som inte går om, utan blev mål)
Matchens Igulianer: Robban, Joel och Andy som reste ända till Örkeljunga och var positiva och på alerten trots att det inte blev något spel (inte så mycket i alla fall)

Igul

Igul-Strövelstorp 2-5

Förra omgången mötte vi serieledarna SödraDal och förlorade med 2-1, den här omgången mötte vi serietvåan Strövelstorp och gjorde dubbelt så många mål - men det räckte inte när Strövels gjorde 5. Precis som i matchen mot SödraDal hade vi svårt att göra mål - denna gång hade vi faktiskt lite otur, bland annat hade vi 4 skott i målramen och en missad straff. Strövelstorp kändes mycket stabilare än när vi mötte dem för två år sedan, då de kunde blanda lysande innebandy med totala genomklappningar i samma match, och kunde med en stark defensiv som grund vänta på de öppna lägena. Men det kändes som att de kanske kunde ha darrat om vi fått hål på dem tidigare, chanser saknades inte. Tilläggas bör att vi redan efter 4 minuter hade tappat två av de backar som startade matchen - Tomas fick axeln ur led och Tobbe en bristning i låret. Vi som älskar bortamatcher på vardagar kommer nog att kunna ställa till besvär när vi möter Strövels på bortaplan. Matchen i siffror: