Mannen på bilden... (se nedan)

... har som tidigare poängterats klippt sig och nu verkar han skaffat sig ett jobb! Ett jobb där man får uttala sig i Dagens Industri - STORT! Vem skulle jag egentligen vara utan alla mina kända kompisar? Det är dessa herrar som definierar mig. Här kommer de utan inbördes ordning:

  Golfproffset, vars bror jag också känner och denna broder är med i landslaget i Skidskytte.

  Forskaresset, nydisputerad och på väg till USA

  Hamlet, känd från diverse clubhemsidor - en av innefolket

  Iranexperten, snart på allas läppar också känd på "Upper Queen Street" som KK-kungen (och det handlar inte om KK i den vanliga bemärkelsen, utan Kommerskollegiet)

  Sångfågeln, känd från Wermelin i P4, Gävle Dagblad, Dalademokraten, Groove osv. Känner även hans bror - Lyckselesonen.

  Stormästaren, känd från... ja just det Jeopardy!

  Baltikumkännaren, snart även i ditt nätverk - kanske inte så känd som de andra men på klar uppgång efter återkomsten till Sverige

  Sen har vi stjärnkocken, översättaren, spionen, och NHL experten allt i ett - allas vår Röda Nejlika.

  Och nu även Mannen på bilden, känd för bl a uttalandet om att: "KI just nu ser närmare på hur institutet kan utveckla sin syn på elpriset, men han kallar det lite katt- och råttalek på grund av energi- och elprisernas komplexitet:
- Eftersom det är så mycket som påverkar energi- och elpriserna, lite samma situation som med oljepriserna, är det svårt att göra prognoser över prisutvecklingen och därmed även svårt att säga hur mycket det slår på KPI"



Duvan Cup

I helgen åkte jag ut ur  Duvan Cupför sista gången och det på ett sätt värdigt en gäng 30-åringar med barn på G, 30-års fester att gå på och föräldrar att umgås med - vi lämnade W.O.... Läs mer om våra två matcher på Stormästarns blogg: http://apotekaren.blogg.se/

Mer om helgens bravader i vackra västerbotten i senare inlägg...


Ps. Lyssnade ni på Wermelin i lördags? Radiodebut för Pocket Raindrops strax innan Ekot 13.30 - lysande!

Elaking

A Berg

A Berg uppfattas som elak när han frågar efter vilken teori som ligger till grund för de statistiska slutsatserna... detta på en forskarseminarium i Umeå. Även hans föredrag dagen efter rönte mycket uppmärksamhet.

Själv höll jag låg profil och gled obemärkt genom lokalerna, det tycker jag i mitt egenintresse är rättvist.


Mannen på bilden...

Mannen på bilden ... har inte klippt sig på länge och många i hans omgivning undrar vad som står på? Bilden är tagen år 2005 i slutet av december, troligen i Inverness Skottland. Mannen har tidigare haft problem med offentlig nakenhet, men är på bilden fullt påklädd. Hans identitet är dock ett mysterium, men rykten gör gällande att han var en omtyckt och god kamrat innan hans frisyr tog över hans liv.


Ny design och nya länkar

Vad gör man inte för att tiden ska gå? Frågan är bara vad jag väntar på? Att det ska bli färre skåningar på vägarna i snökaoset? Att Maggie ska säga åt mig att gå hem? Att jag ska komma på vad vi ska ha till middag ikväll? Att en avhandling ska dimpa ner i min dator?

Bra anledningar att vänta allihop...
Sa jag förresten att vi fått grönt ljus för vår del i Socialförsäkringsutredningen? Det har vi! Grymt.

Nu loggar jag ut. Det får bli Tacos till middag.



Öl



Skalle-Pär

Skalle-Pär

Nu är det snart helg! Titta så glad man kan bli!


Vitt och härligt!

Nu har snö kommit för att smälta bort efter helgen, men visst är det härligt med snö. Det blir så mycket ljusare och så mycket svårare att köra bil - man måste väja för alla som inte sett snö förut...

vessla
Tur att man är snabb som en småvessla i snö, annars hade det tagit lång tid att komma till institutionen idag.

Åter till läsandet... Ytterligare en artikel av Donald O. Parsons står på schemat.


Nu är jag less...

..på den Skånska vintern. Min nionde Skånska vinter på raken (även i Holland är vintern skånsk) har gjort mig dödstrött på färgen grått. Tur att jag får åka till Umeå på tisdag - det kommer att bli vitt, kallt och härligt!

Igul-Sundet 6-5, Palmstaden-Igul 7-7

Året har börjat förhållandevis bra - en seger och en oavgjord - det känns skönt att vi kan fokusera och hålla ihop laget när det kniper (som i slutet av båda matcherna) men visst vore det skönt om vi kunde defilera och vinna stort någon gång... kanske mot Södradal.

Igul-Sundet 6-5 (4-1, 2-1, 0-3)

En stark inledningen med hög effektivitet i avsluten och starkt målvaktsspel gav oss segern mot Sundet och tredjeplatsen i serien. Dock hade vi fortsatt problem i boxplay och min personliga uppfattning är att det beror på bristande träning vilket för med sig att vi inte riktigt litar på varandra. Lite tråkig men viktig träning framöver kan nog göra susen. Notabelt från matchen är att Tobbe Kjellberg gör sitt första a-lagsmål på många år och samtidigt gör undertecknad sin första passningspoäng i a-laget sen jag kom tillbaka från Holland (2001) - ett stort ögonblick för innebandyn alltså. Sammanfattningsvis en härlig seger trots att vi inte spelade på topp (glöm inte inledningen på andra perioden då vi inte riktigt var med...)
Matchen i siffror:
1:a Perioden
04.00 1-0 K Olsson ass D Törngren
05.39 2-0 J Hammer ass P Olsson
11.26 C Sölve, 2 min, Otillåtet slag
12.54 2-1
18.22 3-1 T Kjellberg ass E Rehn
18.30 4-1 O Nilsson ass J Hammer
2:a Perioden
09.21 M Törngren, 2 min, Otillåtet slag
09.32 4-2
14.01 5-2 J Stanfield U.A.
16.39 6-2 J Andersson ass J Stanfield
19.12 U2 Sundet
3:e Perioden
10:07 6-3
15.36 6-4
17.24 F Fiedler, 2 min, Upprepade förseelser
17.24 TimeOut Sundet
19.14 6-5
GWG: J Andersson (Joels första riktiga mål för säsongen)
Matchens lirare: M Lindwall och "premiärmålskytten" som kämpade mot julmat, Sundet och ett blödande ögonbryn: Tobias "Terry Butcher" Kjellberg :-)

Palmstaden-Igul (1-1, 2-4, 4-2)

En lite märklig match som slutade 3-3 i spel 5 mot 5, vi vinner med 3-0 i 5 mot 4,  förlorar med 3-1 i 4 mot 5 och förlorar med 1-0 i 3 mot 5. Svårt att hänga med? Det hade vi också emellanåt, det var en veckomatch och vi var mer än lovligt sega i skallen och benen... trots detta kunde vi gå upp till en 5-1 ledning i andra perioden efter tre mål under en 5 minuters utvisning. Tyvärr kan vi inte hålla Palmstaden stången under andra perioden utan de reducerar två gånger innan andra perioden tar slut - första gången på ett riktigt slumpmål och andra gången på en markeringsmiss. I tredje perioden börjar det hända saker, efter en och en halv minut så åker Patrik på en tvåa samtidigt som Robban drar på sig en något onödig femma - resultat: Palmstaden reducerar och kvitterar, Pär ger oss ledningen med ett vacker solomål och Palmstaden kvitterar ännu än en gång. Efter detta börjar vi spela bättre och för första gången i matchen känns vi riktigt starka, vi går ner på två femmor för att öka trycket ytterligare och med sex minuter kvar att spela ger Tomas oss ledningen med 7-6 - ett riktigt snyggt mål, hans andra för kvällen och hans andra i Iguls a-lag. Nu känns det som att match äntligen är vår och slutet närmar sig, med endast tre minuter kvar kommer kvällens mest omtalade situation - Palmstaden begär mätning på en av våra klubbor och får rätt - hooken var 30,5 mm - matchstraff och ytterligare en femma för Igul. Det kan kännas lite hårt med matchstraff om man har 0,5 mm för mycket, jag har svårt att tänka mig att domarnas röda kort har så exakt skala att det inte kan skilja 0,5 mm från kort till kort, men sådana är reglerna. Nästan tre minuter i 4 mot 5 i slutet på matchen slutar med att Palmstaden kvitterar (redan efter 40 sekunder) och att ett stark kämpande boxplay säkrar slutresultatet 7-7. Dessutom är vi bara en glidtackling (ofrivillig?) från att Pär ska skjuta in ett segermål med 30 sekunder kvar. En pinne i Söderslättshallen en onsdag, det kunde ha varit sämre och det kunde ha varit bättre. Om nu SödraDal och/eller Strövelstorp gör sitt mot Åby så behåller vi tredjeplatsen efter omgång 15.
Matchen i siffror:
1:a Perioden
01.53 0-1 T Kasemets ass P Olsson
04.55 U2 Palmstaden
19.54 1-1
2:a Perioden
02.04 1-2 J Stanfield ass T Kjellberg
04.54 U5 Palmstaden
07.06 1-3 J Stanfield ass P Jönsson
09.16 1-4 J Hammer ass P Olsson
09.54 1-5 J Stanfield ass P Jönsson
10.28 2-5
11.36 U2 Palmstaden & J Lindqvist, 2 min, hårt spel
17.56 3-5
18.57 U2 Palmstaden (fördröjande av spel, något slutade att beivras i slutet på matchen)
3:e Perioden
01.27 P Jönsson, 2 min, låsning av klubba & R Marklund, 5 min, Hårt spel
02.02 4-5
03.09 5-5
05.20 5-6 P Olsson U.A.
06.04 6-6
13.59 6-7 T Kasemets ass J Stanfield
17.11 J Stanfield, 5 min, Matchstraff 1, otillåten utrustning
17.53 7-7
Matchens lirare: J Stanfield som verkligen var i centrum i denna match... en eloge till T Kasemets som gjorde sina första mål och en stor applåd till hela laget som trots att vi var sega och inte kom igång visade stor vilja att rätta till det hela och ställde upp alla t.f. coachens idéer.

Gott nytt 2006

Ett nytt år med nya möjligheter.
Imorgon börjar jag jobba igen.

Det är under 2006 "söm he gäll" - make or break.

Kfum Malmö-Igul 3-7 (2-1, 0-3, 1-3)

Sista matchen innan juluppehållet var en uppvisning i stabilt Igul spel av den gamla skolan - tajt man-man försvar och giftiga kontringar. Men det ska sägas att första perioden inte var någon höjdare från vår sida, framförallt hade vi svårt att få upp bollen i anfallet, och följaktligen så hade Kfum ledningen med 2-1 efter första akten. I andra perioden hade vi fått koll på Kfums löpningar och bollar in framför mål, och med hög effektivitet i avsluten kunde vi kvittera, ta ledningen och utöka denna. I andra perioden gjorde Oskar ett bejublat inhopp när Tobbe Bergs svaga träningsnärvaro gjorde sig påmind... På tre byten skapade Oskar lika många klara chanser - lysande! I tredje perioden ökar Kfum pressen på oss men utan att skapa de riktigt klara chanserna och när halva perioden är spelad kan vi öka på vår ledning till tre burar - mycket tillfälligt dock eftersom Mange och Fiedler har olika uppfattning om vad "ta det lugnt innebär"...
Men Kent återställer ordning när det återstår tre och en halv minut, fint framspelad av Pär och Fiedler. Sedan kan Freddy punktera matchen genom att sätta bollen i öppet mål, även om han egentligen vill passa. Notabelt är att: Mange gjorde sin första poäng för säsongen och därmed passerade Tobbe Kjellberg i poängligan, Pär såg ut att vara åtminstone dubbelt så snabb som alla andra på planen och att sibk.nu gillar Kent nästan lika mycket som vi gör: "Kent Olsson har hittat gammal fin form igen"  och det är bara att hålla med och tillägga att hela laget har hittat formen - nu gäller det att konservera denna under julen...
Matchen i siffror:
1:a Perioden
07.04 1-0
07.33 2-0
10.14 2-1 M Törngren ass P Olsson
2:a Perioden
06.31 2-2 K Olsson ass F Fiedler
08.52 2-3 K Olsson ass P Olsson
13.31 2-4 P Olsson U.A.
17.25 U2 Kfum
3:e Perioden
10.09 2-5 F Göransson ass T Berg
10.39 3-5
16.26 3-6 K Olsson ass P Olsson
17.00 TimeOut Kfum
18.36 3-7 F Göransson ass M Lindwall (i tom bur)
GWG: P Olsson
Matchens lirare: P Olsson
Matchens pratkvarn: Pontus Sölve, jag hade sår i öronen när jag kom hem...
/Rehn

hits