Är en samförfattad artikel alltid "värd" ett halvt papper i din avhandling?

klicka


En instutition full av missbrukare

En samling doktorander, disputerade och TA-personal har tillsammans lagt ihop till en "Nespresso"-maskin här på EC1. Idag när "podsen", det man lägger i maskinen för att få kaffe, delas ut till de som brukar maskinen vill ingen ha de koffeinfria alternativen. Allt snack om att de dricker espresso för smakens skulle faller platt till marken, det är drogen de vill åt - det är kicken de lever för... Snacka om missbruk, men det är klart de producerar forskning och info till studenterna i ett mycket högre tempo än jag bloggar så missbruket har "positiva" effekter också.

All doping är tydligen inte förbjuden inom den akademiska världen. Däremot vet jag en östtysk nationalekonom som blev avstängd i två år efter att ha testats positivt för nandrolon och planekonomi.


Nytt working paper

Tidigare i veckan lade jag upp mitt förstligs alster som working paper, för den som gillar mindre givande och generellt osexig forskning klicka på den här LÄNKEN och njut!
Om man gillar förspel (pre-play) bör man läsa DENNA högkvalitativa publikation och skillnaden mellan sexig och osexig forskning blir uppenbar för er.
I övrigt anser jag att Hamlets C-uppsats är sexig och om jag inte missminner mig har jag en pdf-version av den här i närheten... HÄR.... eller inte. 

Nog med hyss för idag. Dax att gå hem genom ett snöigt Lund.

Det är inte alla som ser...

... kopplingen mellan skatter och kommunal utgifter eller för den delen mellan skatter och arbetsmarknadsåtgärder. En som gör det är dock Kingens lillebror, den långe skidskytten Björn Ferry, se bara vad han säger i en krönika i VF (Västerbottens Folkblad):
"Det är flera som varit oroliga att jag ska göra en Byggmark och packa tandborsten och dra till Monaco. Men dom kan vara lugna, jag stannar. Det är klart att det är roligare att betala 0 procent i skatt istället för drygt 50, men om ingen betalade skatt så skulle jag inte haft nåt skidspår att åka på." (se hela
krönikan)
Rena rama Knut Wicksell.

Intressant om biff

Biffköttsproduktionen står stor del av utsläppen av växthusgaser, detta går att läsa om på SVD:s hemsida. Notabelt är att kornas pruttar är en del av analysen och att detta styrker tesen om att "kött är ont".

Själv äter jag ungefär 3 kg biffkött per år så för mig är det inga problem att sluta äta det helt. Älgköttets bidrag till växthuseffekten är inte undersökt, men min gissning är att älgköttsproduktionen är relativt miljövänlig. För de som inte har älgkött eller annat vilt att tillgå återstår att bli vegetarianer om de inte vill vara miljöbovar. Enligt initierade källor vid lunchbordet är mängden sojabönor mm som produceras idag fullt tillräcklig för att underhålla en fullständigt vegetarisk befolkning på denna jord, d v s ingen mer regnskog behöver huggas ner och dessutom är det troligt att människans mage är bättre lämpad att ta hand om dessa bönor - mindre metangasutsläpp.

Någon ordentlig cost-benefit analys av en enbart vegetarisk befolkning på jorden har jag inte sett, det vore intressant. Jag är dock övertygad om att älgarna inte inte är tillräckligt många för att alla ska kunna äta älg och om att konsumenten/individen som alltid har ett stort ansvar - köp biff som ätit gräs om du ska äta biff eller gör en insats för familjen Rehn och få betalat i norrländsk hårdvaluta - just nu behöver vi hjälp med datorer.

Pic of the Day... 16/2 2007

En dags arbete...
16/2 2007

...det blir till att öka tempot på måndag.

Vad jag i övrigt gjort idag kan ni hitta i kommetarerna till Berghs Betraktelser (finns under länkar nedan)...

Inte minst viktigt i Igul

Poängligan...
18525-85

Den utlovade innebandyn...

Tabelläget när Igul har två matcher kvar att spela (Gårdarike och Hofterup, båda hemma)

 

  Åstorp/Kvidinge191702142-618151
 
  Munka Ljungby191621115-565950
 
  KFUM Malmö181233119-774239
  Förslöv20113687-721536
  Igul20938116-1081030
  Hofterup19928107-951229
  Vv-8419667105-891624
  Gårdarike197111112-112022
 
  Stanstad1863973-100-2721
  Sundet19251289-122-3311
 
  Åby16121350-125-755
  Helsingborg20121770-170-1005

Höjdpunkter under säsongen så här långt: vinsten mot Åstorp/Kvidinge och de två vinsterna mot Stanstad (dryga ungtuppar från Hamlets hemstad).
Bottennapp: förlust 12-4 mot VV-84 och förlust 6-5 mot Helsingborg

Än finns risken att vi hamnar på kvalplats, men vi har det i våra egna något ojämna händer. Men vinner Hofterup mot VV-84 på söndag så har de fixat biffen åt oss.

Notabelt att vi inte tagit 30p eller fler i division 3 sedan säsongen 00-01 när vi slutade trea i serien med Hamlet i målet.

Snart börjar nästa VM

VM i längdskidor börjar nästa torsdag, redan nu börjar de mest fanatiska fansen (Hamlet) spänna på sig sin längdskidor för att komma närmare sina idoler (Mathias Fredriksson). Detta engagemang är häpnadsväckande, jag blir rörd - jag önskar jag kunde hjälpa fansen (Hamlet) med något! Här nere i Skåne finns det ingen snö (fruset regn) och inga längdskidor (Fischer) så jag kan inte vara moraliskt stöd genom att åka skidor. Kanske kan jag vara någon sorts rådgivare, t ex svara på frågor om utrustningen? Det vore perfekt, då skulle jag känna att jag drog mitt strå till stacken.

18525-84


Alla hjärtans dag imorgon, glöm inte att ta hand om era nära (stavar) och kära (skidor).

Golvlister

Golvlister är lätta att sätta på plats, det är bara att mäta, tänka, såga snett rakt, trycka ner golvet och fästa dem i väggen. Om det är någon som är sugen på att göra detta åt mig så vet ni var jag finns!

I övrigt anser jag att skidskytte är en lysande sport, att Björn Ferry är ett lysande exemplar av familjen Ferry (dock inte i klass med Kingen, som står i en klass för sig och i sin tur framhäver den äldre brodern Anders  - med all rätt) och att det är dax att Igul vinner en match igen (det har inte varit så mycket innebandy på bloggen i år, men snart kommer en resumé av säsongen).

Två bilder för att stilla era sinnen

Duschen är OK, det enda som saknas är ett draperi, men vi har en skrapa.

18525-82

Köket funkar, det som saknas är täcklister mellan skåp och tak samt skåp och golv.
18525-83

Fick bassning av granntant igår: "Ni får inte skriva upp er på två tvätttider, det går inte att göra så. Man har en tid var tredje vecka"
Var står det dj-la tant, tänkte jag och sa "Ber så mycket om ursäkt, hur ska vi lösa detta?"

Glädjande besked

Men som alla glädjande besked har även detta (åtminstone) en baksida. Låt oss börja med framsidan. Jag har blivit antagen att presentera ett paper på den Hälsoekonomiska världskonferensen i Köpenhamn och Lund. Kul. Baksidan. Jag har inte skrivit mer än ett "abstract" ännu, så nu är det dax att sluta renovera, sluta blogga, sluta spela innebandy (det börjar bli dax i vilket fall som helst) och börja jobba. En annan tråkig sida med det hela är att den kostar $715 att registrera sig till konferensen, relativt billigt för att få skämma ut sig kan man tycka (speciellt om man precis köpt längdskidor i detta syfte) men det svider ändå lite grann.


18525-81

hits