Slutseminarium

Jag kanske återkommer med en längre resumé men i korthet så är känslan följande: ingen katastrof, men en hel del man kunde ha gjort bättre och en hel del litteratur som jag måste komplettera med...

Nu ska jag försöka slappa resten av dagen, kanske måste jag göra en insats på fredag för att komma ihåg alla kommentarer....

Opponenten var i mitt tycke mycket bra, men ställde för många frågor om förhandlingar - Exilola måste komma hem och hjälpa mig.

Kan någon korrekturläsa?

Jag orkar inte korrekturläsa mina artiklar inför onsdagen, kan du göra det åt mig? Artiklarna finns här: research

Inför själva disputation så får jag väl göra som alla andra d v s anlita Jayya? Jajja? (jag ska ta reda på vad han verkligen heter tills dess) för korrekturläsningen. Det känns som att mitt engelska (såväl som svenska) skriftspråk lämnar mycket övrigt att önska. Jag har tydligen en fallenhet för att skriva i passiv form (enligt min handledare) problemet är att jag inte vet vad det innebär så varje gång jag ombedes ändra detta så ändrar jag bara om ordningen på orden i meningen. Det brukar funka.

20 grader celcius är utlovat idag - LYSANDE!

Var 10:e Valborg

För mig verkar det som att var tionde Valborg innebär en krympande känsla av oro och olust... För andra är det förstås dagen efter Valborg som är mindre lustfylld.

Valborg 1998 gick jag på en bal jag inte ville gå på, med en tjej jag inte borde gått med och i en frack jag inte borde köpt (även om jag säkert använt den 5 ggr sedan dess). Det är inte det bästa sättet att spendera Valborgsmässoafton.

Efter detta bestämde jag mig för att enbart ha kul och med jämna mellanrum slå Marcus med kvistar på Valborg. De senaste 4 åren har jag haft mycket trevliga dagar på jobbet, för att sedan sakta gå hem genom stan ackompanjerad av det studentikåsa fylleslaget. Men nu på Valborg är det dags igen...

Redan 09.15 ska min forskning genomlysas och bespottas av en frustande norrman som inte vill annat än att se mig gråta... så vart tionde år är Valborg en dag förknippad med en viss oro och olust verkar det som.


Många mejl blir det

image175


Hur många mejl raderas olästa varje dag? Nu menar jag mejl som inte är spam utan mejl som är skickade till en grupp mottagare för att dessa ska läsa dem. Grunden till all forskning är introspektion... Idag har jag raderat ett mejl oläst och jag fått åtta stycken (så många mejl blir det tydligen inte) d v s 12,5 %.

Hur många mejl besvaras? Jag har inte besvarat något av de mejl jag fått idag d v s 0 %

Tid: 14:33

Kappa

I väntan på mitt slutseminarium skriver jag på min kappa. Den stora frågan är hur omfattande den ska vara. Tendensen är att de blir allt kortare.
"Inte bra" säger vissa av handledarna.
"Sprolla!" säger andra.

Jag har alltid haft svårt att skriva korta saker så det mesta talar för att min kappa blir ganska lång, om det blir bra eller inte det är en annan fråga.

Vill också passa på att hälsa familjen Klaminder välkommen hem till Sverige! Speciellt Sebbe och Lisa, om den tredje länken i familjen verkligen är välkommen är mer osäkert....

För första gången

För första gången tycker jag nästan synd om MIF, men bara nästan. Jag är fortfarande bitter över deras vinst mot MoDo 1994 och köp av Matti Pauna 1988... men annars kan man tycka att det är tråkigt att de ska vara så mentalt svaga - i år hade de verkligen alla chanser att ta klivet upp i elitserien... De hade kanske lite för mycket nya arenor i huvudet och dessutom känner nog alla i MIF att svenska folket tycker det är lite kul när de misslyckas och därför vill de så gärna lyckas. Som sagt i år tyckte jag inte att det var så kul, inte lika kul som i fjol i varje fall.

Att Leksand skulle misslyckas att ta sig till elitserien var på något sätt väntat, de har varit överlägsna i allsvenskan och då är det inte så lätt när man helt plötsligt inte är överlägsen längre, även om alla vet att det blir så... Sen kan man ju tycka att de borde ha klarat det de har ju åtminstone ett f.d. Björklöv i laguppställningen.

Björklöven... Borås!!! Vad är det som händer? Det hade varit skönt om Löven fått bli sist i kvalserien istället för Västerås.

I övrigt tror jag att Rögle kommer att få det svårt nästa år. Tror vi att bröderna Jönsson återförenas i Rögle eller Färjestad eller inte alls?

Vad heter en avhandling nuförtiden?

Någon som har ett tips på vad min något spretiga avhandling ska heta? Den handlar om socialförsärkingar, sjukhusorganisation och organisationsteori? Slutseminareversionen heter: Social Insurance, Hospital Care, and Organization, vilket iofs är en mycket sexig titel men jag tänkte att ni kanske hade förslag på en ännu sexigare....

Förresten gillar ni att gunga? Det gör Linnea:
image174

Ensam hemma

Ensam hemma med Linnea för första gången på allvar, d v s med ansvar för all mat och all sömn osv, Unkas är på möhippa. Det känns spännande speciellt eftersom hon spottat ut maten de senast 4 dagarna. Just nu sover hon i alla fall.

När det är fest...

...då åker grisnosen på.

hits