Chair och Common Socks

Nu är mina uppdrag i Amsterdam avslutade, satt "Chair" på en session om Social Choice Rules - som jag inte kan något om - och opponerade på ett "paper" om Cake-cutting som jag aldrig läst om... Ingen höjdare...

Roligast var greken som opponerade på en artikel, han pratade hela tiden om "common socks" - det är kanske det nya gula, gemensamma sockar.

Presentationen avklarad

På plats i Amsterdam för Public Soice Society's 1st World Meeting - har precis presenterat mitt "papper" (Imperfect Tagging Revisited). Det gick väl hyfsat, fick några kommentarer och ingen skrattade rakt ut.

På plats är också Bergh, Gallo och Fänrik Jonsson, så det finns många roliga att leka med. Dessutom är min kära Unkas på plats och kollar in Amsterdam - kul!!!

Imorgon ska jag sitta chair på en session - kul....


Två funderingar

1. De som träffat mig de senaste veckorna kommer att känna igen detta, jag har pratat och gjort mig viktig över detta en tid nu. Som ni vet finns det på elektriska element en varningstext som lyder: Får ej övertäckas. Denna text upprepas på dansk/norska och finska (en viktig del i alla svenskars finska ordförråd). Nu kommer det som jag tycker är spännande varningstexten upprepas även på holländska, tyska, portugisiska/spanska, engelska, franska och italienska MEN då med tillägget: På grund av brandrisk/brandfara. Dvs på de nordiska språken är texten kort och gott: Får ej övertäckas, medan den på de andra språken är: Får ej övertäckas, på grund av brandrisk. Vad beror detta på? Är vi nordbor så smarta att vi inte behöver en förklaring eller är vi så dumma att vi följer det auktoriter (t ex en varningsskylt) säger åt oss att göra utan att ifrågasätta.

2. Finns det något suffix, i form av ett helt ord, i det svenska språket som ingår i fler ord (avslutar fler ord) än skott? Jag och Maggie (med hjälp av Martin, Mårten, Robin och Ola) har med lätthet hittat 40 ord som slutar på skott... and there is more out there..


Veckans "jag mötte Lassie"

... eller rättare sagt veckans NHL-koppling - mina syskonbarn leker med Niklas Wallins barn.

Rehnar växer inte på träd

Men det växer en Rehnare (med kvalitetshöjande inslag av Hedlunds) i Unkas mage. Enligt uppgift har tillväxten pågått i 15 veckor:

Vecka 15

Huden är så tunn och genomskinlig att blodkärlen under syns. Håret fortsätter att växa och om bebisen kommer att få mörkt hår så börjar hårsäckarna att producera hårpigment. Fostrets öron är nästan på rätt plats men de sitter fortfarande lite lågt.

Fostret börjar lagra kalcium för att ben och märg i skelettet ska fortsätta att utvecklas. Muskler utvecklas och fostret kan knyta nävarna. Fostrets hicka kan kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter. 

 vikt.JPG langd.JPG

 70 gram

 12,5 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).



Unkas var och lyssnade på barnets hjärtljud igår och det pickade helt underbart. Jag missade tyvärr detta tillfälle, eftersom jag bokade biljetten hem från Umeå medan vi ännu var ovetande...  Men det kommer nya chanser, b l a ultraljud den 17/4 - spännande.


Återträff

I helgen var det återträff för KB på 9:e Norrlandsskyttekompaniet i Umeå. 13 var kallade 10 kom och det var 10 år sedan jag pratade med någon av dem och det tog ca 10 sekunder innan allt var som vanligt - det kändes overkligt och mycket trevligt.
På fredagen träffades vi på Plaza och tog några inledande öl för att lära känna varandra igen, men som sagt det behövdes egentligen inte dock fick man en välbehövlig uppdatering om vad som hänt sedan muck. Fyra har blivit pappa åtminstone en gång..., de flesta bor i storstadsområdena (Uppsala, Gbg, Sthlm, Sala och Borlänge...), tre av oss jobbar i allt väsentligt som Nationalekonomer - de andra var mer lyckligt lottade och alla såg ut som för tio år sedan - det är nog bara jag och Jon som får omvisitation på rakningen.

Lördagen tillbringades på skjutfältet, där vi hade alla våra fältövningar, jag mindes inte så många platser som jag trodde jag skulle göra. Blankåkersberget kändes dock igen och efter några påminnelser så kom jag även ihåg när fältet nedanför började brinna under en förevisning av minor. Till lunch grillade vi korv och med den energi det gav reste Henke ett tält20 (med viss hjälp av oss andra och till Nicklas stora besvikelse). Sen kastade vi snöboll... det gick inget vidare...
image91
det var den gula skylten som skulle träffas... Linus var den förste att träffa.

Vi strosade även runt på kasernområdet och hittade denna skylt som förklarar varför vi blev som vi blev:
Vildballar
vi förstod inte riktigt vilka vildmän som utbildats efter 1997 när regementet las ner och vi muckade, skyddsskolans välutbildade elever har sällan levt upp till namnet vildmän.

Lördagen fortsatte på Plazas relax och avslutades på Invito med en göttig middag+sprit och vacker dans - i det senare var "lilla syster" vår stora stjärna, medan Jons Long Island Ice Tea vann sprittävlingen. Enligt uppgift lärde Nicklas ut "kroken" till Lasse framåt småtimmarna medan Boltzius, helt i linje med sina polska (?) gener, inte kände av spriten - inte ens på Frasses dagen efter.

Det hela var mycket trevligt och jag kände en viss saknade är en efter en anträdde reträten under söndagen - nostalgi eller inte det här vill i alla fall jag göra om. Om ingen av de andra vill så ska jag tvinga dem... då blir det riktigt skoj! Stort tack till vår ciseron Tomas som känner Skjutfältet som sin egen bakficka och till resten av arrangörskommittén.
?tertr?ff

På plats i Umeå

Nu har jag efter en "detour" till Strandåker landat i Umeå. Jonatan och Sebastian hämtade mig vid bussen. Men var är Ferry? Framförallt, var är hans tumstock? Jag har hört att den gått sönder efter diverse mätfel, kan det vara så att Kingen har ett litet renoveringstemprament han också?

Solen värmer

Gick till jobbet idag, tog av mig det första plagget efter 400 m, det andra efter 1 km, men sedan sa de social konventionerna stopp. Detta gjorde att jag hann bli ganska svettig innan jag kom hit, tur att Maggie är täppt i näsan.

I övrigt så händer följande: i eftermiddag beger jag mig till Umeå för vidare transport till Strandåker - det ska bli skönt med lite snö till solen. Enligt uppgift är det varmt och gött i Västerbottens inland också. På fredag är det återträff för 10 av mina lumparkompisar - vi delade logement i nästan 15 månader och nu är det nästan 10 år sedan jag såg någon av dem. Det ska bli mysko och med största sannolikhet mycket trevligt!


Så summeras innebandysäsongen

Den började bra, var seg i mitten och fick en tjusig avslutning. Bästa placeringen sedan säsongen 00-01 och första gången sedan dess (i 3:an) som vi vinner fler matcher än vi förlorar och har "plus-målskillnad"!
För min egen del har jag gjort bättre säsonger... skyller på renovering mm. Nästa år är det dock dags för revansch och för att detta ska gå måste jag träna ordentligt under sommaren. Lycka till det kan jag behöva.
image87
Jens S tog hand om poängligan efter en gedigen insats i sist match där han gjorde 4 poäng (med viss hjälp av domarna) mot Pär O:s 2 poäng.

image88

Notera att jag endast har 2 utvisningsminuter (och detta för snack när vi släppte in 10 burar i tredje mot VV84), "när fan blir gammal blir han religös". 2 minuter är totalsumman om man räknar in DM och träningsmatcher också, att jämföras med 76 minuter säsongen 98-99.

Om det är någon som vill se lite bilder från lägenheten klicka
HÄR

Det finns Nationalekonomi...

och sen finns det forskning som har potential att föra mänskligheten framåt. Vår vän Benoit gör sådan forskning och han disputerade i måndags (ikväll är det fest!). Själva disputationen var rekordlång, men inte för att det fanns mycket att klaga på utan därför att opponenten var extremt intresserad av vad Benoit hade gjort och vad han ska göra nu - 3,5 timmar ren nyfikenhet.

Sydsvenskan har skrivit om det hela och även Kvällsposten, även om den senare blåser upp det hela på sedvanligt kvällstidnings manér...

hits