Snart i varje bokhylla?

Eller i alla fall i författarnas bokhylla.
http://www.santerus.se/900/900.asp

Något för alla som funderat på sin förmåga till arbete...

Järnet på MAX

Idag öppnar MAX på Nova i Lund d v s Lund har nu två MAX. Kul. Inte för att jag ska dit eller för att jag kommer att äta där speciellt många gånger.
Ännu en norrlandsexport till södra Sverige och den här kan "vi" sörlänningar gott ha. Jag blir mer orolig när rullpizzan och souvasen börjar dyka upp i gatuköken här nere...

Matchrapport Igul-Bjärred

Igul-Ling 5-5, Igul-Bjärred 5-8... Överkörda av den kvicke Ling och Bjärreds skottkraft under 8 minuter i andra perioden, i övrigt lyckades Igul med det vi gör bäst... d v s förstöra motståndarnas spel. Förutom under de 8 minuterna, som Bjärred vann med 5-0, kändes det riktigt bra för Igulinerna och ganska frusterande, har jag förstått, för Bjärredspågarna. Men alla minuter räknas i innebandy och man får inte falla igenom så totalt när man har den rutin som Igul har. Matchens behållning, för Iguls del, var Kents 2-1 mål i början på andra perioden - det var ett klassmål ett sådant som vi gjorde i parti och minut förr i tiden.
Bjärred har ett bra lag och var i lång stunder det bättre laget så förlusten känns på detta sätt berättigad, men jag börjar onekligen bli less på att förlora matcher nu....
Period 1
09.49 1-0 Jens Lindqvist utan assist (Viktor pressar hårt i hörnet och Bjärred passar till Jens som nyper upp den)
11.30 U2 Jens Lindqvist upprepade förseelser
12.56 1-1 (Vi är för snälla framför mål och Bjärred får ta två returer)
Period 2
00.19 2-1 Kent Olsson utan assist (nog var det väl Martin som passade? Kent vänder bort 3 Bjärredspågar och skickar en klämtare upp i nättaket)
06.22 2-2 (dåligt täckning på frislaget + utomordentligt avslut)
07.04 2-3 (Henke i målet blir överspelad, Bjärred tappar bollen snett längs mållinjen, bollen studsar in via Jörgens fot)
08.25 2-4 (Vi tappar markeringen och Bjärred gör mål på ett distinkt direktskott)
12.13 2-5 (Bortgjorda en mot en, undertecknad på väg åt fel håll i nästa läge, kyligt avslut lågt i bortre)
14.02 2-6 (var det någon förutom domaren som verkligen såg att bollen gick ribba in??)
16.48 3-6 Patrik Liimatainen utan assist (snor bollen av en nochalant back och flippar in bollen)
Period 3
03.30 4-6 Kent Olsson utan assist (Viktor stressar backen som tappar bollen till Kent som fintar bort back och målvakt - ett enkelt mål)
03.48 5-6 Jens Lindqvist ass Patrik Liimatainen (smörpass och bra avslut lågt i bortre hörnet)
07.22 5-7 (3 mot 2, direktskott från kanten från Bjärreds hetaste spelare)
11.16 U2 Eric Rehn upprepade förseelser...
15.06 TimeOut Igul
18.27 5-8 (Mål i tom bur)

Matchens Igulian: Utmärkelsen delas av Kent O, Henrik P och Jens L
Matchens Bjärredspåg: Lusse, även om Ling gjorde 5 så var han inte lika söt som Lusse...

På allmän begäran

eller rättare sagt Lusses begäran, vill jag härmed marknadsföra matchen mellan Lusses lag Bjärred och "mitt" lag Igul i division 3 Skåne...

Nu på söndag smäller det i Östra Tornhallen (Lund)! Nästjumbon Igul med två poäng på de åtta senaste matcherna möter seriefemman Bjärred som kommer från en snöplig två-målsförlust mot serieledarna Förslöv i förra omgången. Senaste mötet mellan Bjärred och Igul slutade med Bjärreds seger 2-1 efter en mycket tajt match med bra målvaktsspel. Sedan dess har Igul tappat bort sin målvakt, sitt självförtroende och skickat sin fixstjärna Jens Stanfield på friarresa till Finland. Detta medan Bjärred har övertygat i varje match och varit snabba, snygga och unga.

16.00 börjar matchen - om ni inte gillar innebandy så kanske ni gillar att se frustande norrläningar springa omkring och försöka nita folk utan att det märks? Detta plus innebandy bjuds det på i Östra Tornhallen på söndag.

Tveksam arbetsinsats

Måndag optiker+litteratursök
Tisdag tisdagskaffe+läsning av litt+litteratursök
Onsdag guidining av och samvaro med tysk docent

Ytterst tveksamt!

Skämslåten

Jag gillar "Videokväll hos Luuk". Det är alltid roligt att se vad andra gillar för musik. Roligast är att se vilken musik skäms för att de gillar - "skämslåten". Själv skäms jag för att jag gillar "Tie a Yellow Ribbon Round the Old Oak Tree" med Tony Orlando, det är min skämslåt. Senast jag såg på Videokväll var Fredrik Vikingsson där och han visade sig ha samma känslor för Tony Orlandos mästerstycke som jag, med den skillnaden att han inte skäms för det. Fredrik Vikingsson hade en annan låt som skämslåt, men jag tyckte nog att han upplevde det lite pinsamt att han gråter när han lyssnar på låten. Jag gråter också.

Jul, Dop och Nytt år!

I nämnd ordning har de senaste veckorna förflutit. Bästa julklappen var förstås Guitar Hero III, inte för att jag vet när jag ska hinna spela det, men jag gillar att Unkas sänker sig till min barnsliga nivå och hjälper till att främja mitt tv-spelsintresse.
Det har varit en riktig barnjul, där kusinerna, Linneas, från Amerika har stojat, stimmat och öppnat fler julklappar än jag trodde var möjligt.
Star Wars Lego! att det inte fanns på min tid, det kombinerar mitt kära riddarlego med rymdlego på ett alldelens underbart sätt och vilka konstruktioner, det sägs att Dödsstjärnan består av 4000 bitar, mycket roligt att bygga ihop (tråkigt att leka med dock, jag kanske har blivit lite vuxen ändå...).

Säga vad man vill att gå i kyrkan och sjunga psalmer, dopet är ändå något speciellt med sitt fokus på barnets med födda egenskaper och det medmänskliga i att låta alla människor vara sig själva. Linneas dop var förstås en klang och jubel föreställning där Linnea och prästen höll hov. Linnea med skratt och närvaro och prästen med en personlig ceremoni och ett stort fokus på Linnea.

image143

Sen kom det nya året och min mobil har mått bättre... så GOTT NYTT ÅR till alla er som borde ha fått men inte fick ett sms av mig! 2008 blir slutligen året när jag ska prata mindre, vad har ni för nyårslöften?

hits