Trubbel i paradiset...

Vår nya lägenhet är ett rent paradis... förutom:
- de två rummen som inte är vidgjorda ännu, snacka om kaos
- den stationära datorn som inte känns helt stabil och bråkar vid uppstart med allt tätare intervall: "Det gick inte att starta Windows eftersom följande fil saknas eller är skadad: System32\DRIVERS\pci.sys" är windows svar på min fråga varför. Men ibland verkar den inte saknas eller vara skadad, då startar datorn alldelens utmärkt! Jag får plocka ut alla mina pci-enheter och se vilken som är den felande länken...
- det där med golvlister och täcksidor ger mig rejält med ångest (nästan lika mycket som den gången jag som 5-åring tog en 50-öres kola på "lill-konsum")

Den som väntar på något gott

Kalle A säger:
"Till helgen kommer bilder från lägenheten, för er som undrar hur det går..."

Eric säger:
Det gäller fortfarande

Eric säger:          
Till helgen kommer det bilder...



 

Flames

Förra veckan GBG, denna UME

Torsdag-Fredag förra veckan vara jag och Professor Söderström i Göteborg och presenterade vårt bidrag till debatten om arbetsoförmåga. Det gick bra, förutom att:
1) Alla förstod inte att arbetsoförmåga är ett relativt begrepp
2) Tåget till Göteborg kom inte
3) Jag pallnitade Professorns automatväxlade bli strax innan rondellen vid Nova-Lund

Idag bär det av till Umeå, försäkringskassans forskardagar! En trevlig sammankomst där forskare och praktiker möts!

Till helgen kommer bilder från lägenheten, för er som undrar hur det går...

Amsterdam

Nu är det klart att jag ska presentera min sunkiga artikel om förtidspensioner på Public Choice Society's konferens i Amsterdam. 29/3 till 1/4 pågår konferensen, snacka om aprilskämt om jag får presentera den första april.

Även Elitekonomerna Bergh och Gallo ska presentera varsin artikel på konferensen. Licenciat Ekbladh kommer med all säkerthet också med och presenterar, de som antar artiklarna har bara inte läst den hennes ännu - samma gäller för Skattmästarinnan Hansson. Med lite flyt blir vi alltså ett stort gäng från Lund på konferensen.

Unkas följer också med som medföljande, det blir en höjdare.

I konferensen ingår ett besök i "kökträdgården" (Kuekenhof), där har de (holländarna) planterat en hel del tulpaner....

87,2 kg

Det är nästan så jag inte syns längre, fråga bara mina arbetskamrater på Neken...


Dålig service

Jag erkänner, jag erbjuder mina studenter dålig service. På måndag är det tenta i Mikro C och studenterna börjar bli oroliga. Halva torsdagen hjälpte jag olika grupper med ex-tentor, helt OK service tänker ni... men där har ni fel - att hjälpa till på en torsdag är vad jag förväntar mig av mig själv, att hjälpa till på en lördag det är bra service. Tyvärr avböjde jag dock denna möjlighet när den uppenbarade sig i eftermiddags, ca klockan 16.36 kom ett mejl från en student som frågade när denne kunde komma och ställa mikrofrågor imorgon lördag. Jag svarade att jag tyvärr inte jobbar i morgon och att han gärna fick mejla frågorna till mig - dålig service.

Lägesrapport från köket och påhopp på Kingen

aa

... allt för att stilla Leffe och Kingens nyfikenhet. Detta eftersom de också skaffat nya krypin.
 
Kingen är dock aldrig hemma så jag förstår inte varför han har ett hem - han kan ju bo i vårt gästrum och i bilen... Just nu är han på Gran Canaria eller någon annan charter ort och spelar golf - varför? Banorna är ju öppna i Skåne.


Födelsedagar

JB

Johan B fyllde 30 i fredags, överraskningsfesten överrumplade honom på ett mycket trevligt sätt!
Johan S fyllde 30 i måndags, vilket jag som sagt missade... dåligt!
Björti fyller 29 idag!

GRATTIS!

Idag ska jag foga i köket, så fort jag kommit av detta X2000.
 

Så var det det där med lägenheten

Det händer faktiskt en del. Just nu sätter Rörtjänst ventiler i badrummet. I grovköket är golv och väggar färdiga. I entrén har jag slipat golvet och i köket, där det ska kaklas, har jag gjort samma sak - allt till grannarnas stora glädje. Om en kvart kommer elektrikern och drar lite ledningar. Klockan 12.00 kommer Andy och kollar bredspacklingen i vardagsrummet. Ikväll kaklar svärfar i köket... Just nu städar jag bland verktygen... Imorgon är det semester på riktigt.

I måndags fyllde Starfield 30 - var det någon mer än undertecknad som missade att gratta honom?!

Hittade ingen våg

Jag måste göra alla som väntat på en uppföljaren på min invägning efter julen besvikna. Jag hittade ingen våg på Nyårsfesten... typiskt.

Ska försöka vara ledig hela veckan och jobba i lägenheten, men det verkar svårt det finns inte så mycket kvar att göra i lägenheten i denna fas - speciellt inte så mycket jag klarar ut assistans... Imorgon kommer elektrikern, det hade jag kunnat göra själv men det är lika bra att han fixar det.

Överkokta snabbmakaroner och korv till lunch, Unkas har flytt fältet och lunchar på stan

hits