Ugnsrengöring

Jag tror inte att ugnsrengöringsmedel är helt miljövänligt - man måste ha på sig skyddsglasögon, heltäckande klädsel och 112 på snabbval när man använder medlet . Men så ren ugnen blir!

Ugnsrengöring rekommenderas för alla som gillar både spänning och städning! Man vet aldrig när man får en frätskada...

Vintertid

Natten till söndag gick vi över till vintertid... men vintern har inte infunnit sig här i Lund ännu, fantastiskt skönt höstväder ute - nästan så att man skulle cykla hem snart.

För ganska precis 4 år sedan drack jag och Kalle Whiskey natten när sommartid blev vintertid - vi drack fram till klockan 4 två gånger den natten... jag tror jag är lite bakis fortfarande.

Tentafrågor

Här om dan skrev jag min första tentafråga... den är nog lite svår eller kanske lite för lätt. Det mest obehagliga är att min rumskamrat här på NEK:en läser kursen, så jag har fått hålla tand för tunga och inte prata om uppgiften med någon så hon hör... Idag är hon hemma och tentapluggar, hoppas det går bra!

Igul-SödraDal 1-2

Mycket kämpa och inget skönlir - det är en snabb sammanfattning av matchen Igul-SödraDal. Redan efter 2 minuter tar SödraDal ledningen på ett skott från kanten, något av en lyckträff, och då tänker man att det här kan bli en målrik match och det gäller för oss att hänga med i målprotokollet. Det gör vi också, sju och en halv minut in i tredje perioden kvitterar vi till 1-1... Vad hände däremellan? Pär hade den kanske bästa chansen i första perioden, men skjuter i utsidan stolpen. I andra perioden är det verkligt ställningskrig och vi försöker ändra på matchbilden genom att gå ner på två kedjor - utan att riktigt lyckas. SödraDal har de giftigaste skotten i de två första perioderna och Lindwall i målet gör en hel del fina räddningar. Vi har också en del bra skott på mål och SödraDals målvakt släpper en del returer, men vi får aldrig tag i dem och lyckas aldrig få mer än en chans i varje anfall. Tillbaka till tredje perioden, vi är lite stilla stående och SödraDal verkar lite spända och det händer inte så mycket innan Pär kvitterar till 1-1 på ett mäktigt skott från hörnet. På det hela taget känns det som att lagen kommer att kämpa sönder varandras spel och att matchen ska sluta 1-1, men med 7 minuter kvar att spela kommer matchens enda utvisning - Freddy tar bollen med handen (ofrivilligt) och får två minuter. Efter en av dessa två minuter börjar SödraDal bli lite frustrerade i sitt powerplay och point-killen slänger i väg en boll som, tyvärr för vår del, slinker in nere vid stolproten 1-2... Efter det öppnas spelet upp lite grann och lagen byter chanser - vi har två eller tre bra chanser till 2-2 och SödraDal har ungefär lika många chanser att göra 1-3. Vi tar ut målvakten och chansar - ingen lycka den här gången...

1:a Perioden
02.14 0-1
2:a Perioden
-
3:e Perioden
07.36 1-1 P Olsson ass. F Göransson
13.07 F Göransson, Igul, 2 min, hands
14.12 1-2

Matchenslirare: M Lindwall och backarna
Matchens hjälte: S Ragnar, som peppade och höll koll på sakerna i båset


Releaseparty

Ja, vad ska man säga om fredagens releaseparty - Fastligt, folkligt och fullsatt blir mitt omdömme. Hela klanen Fast var samlade och därmed omgavs man av idel musikgenier och så var Klaminder där förstås. Jag försökte utröna om någon i folkmassan kom från pressen eller något av etermedierna - omöjligt att säga, hoppas det för det bjöds på två fin, fina uppträdanden.

Jag köpte ett gäng skivor dessutom, just nu varvas bröderna Fast på skivtallriken - det känns bra, det är nästan så att man glömmer att man känner dem och blir en riktig "fan".

Jag undrar bara vad är nästa steg? Nu har jag fått gå på releasepartyt, när får jag va med på världsturnén? Och sen undrar jag om Tobias tänkt dela med sig till sin bror av rökat och drickat jag och Leif gav dem.


Radio

SJ har lyckats!

Internet på tåget är fint som snus, om inte lite finare t o m! Jag har aldrig varit så nöjd med SJ, speciellt nu när tjänsten är gratis! Jag hittar dock inget uttag för att få ström till min dator och snart är batteriet slut.... men det var roligt så länge det varade... Jag tror inte min rygg klarar mycket mer surfande i vilket fall, så det kanske är lika bra att strömmen tar slut

Releaseparty i Storstan

Imorgon har skivbolaget Radiodrops Records "releaseparty" för sina första två skivor på Sjöhästen på Söder. Det får man inte missa!

07.28 åker de tuffa killarna tåget upp - när åker du?

Underbara Unkas

jag har inget mer att tillägga - har du?


Igul-Palmstaden 5-3

Palmstaden hemma var en match vi verkligen ville vinna, att kunna vinna mot ett lag i motgång och hänga av dem i serien kändes viktigt. Dock hade vi problem: Martin i Hong Kong, Kent i Korea, Robban i Luleå, Lasse hade förhinder, Fiedler dito, Jens L skadad och dessutom Trulle, Oskar, Ola, Stellan, Katten, Petter, Kalle och Magnus i Arlöv... Detta gjorde att Coach Sölve hade ett lurigt problem framför sig - hur skulle vi ställa upp vårt lag? För att uppnå maximal flexibilitet kom T Berg med i laget (han har ju ändå spelat match på ALLA postitioner i Igul) och han behövdes när Jörgen skadade sig i slutet på andra perioden... Nog om detta, lite om matchen... I första perioden hade vi problem med försvarsspelet och Palmstaden fick en mängd chanser, men sköt som tur var inte alltför bra. Vi kunde dock ta ledningen efter 6 minuter då Rehn forcerade in en retur på Hitte-Joels skott. Tre minuter senare var det kvitterat och efter ytterligare 4 minuter senare så gjorde D Törngren 2-1 på pass av Freddy. I 17 minuten kvitterar dock Palmstaden - 2-2 i paus. 36 sekunder in på 3:e perioden gör Palmstaden 2-3 på en "riktig indian i slottet" (vad betyder det egentligen?). Vi repar dock mod och i sjätte minuten gör Jörgen 3-3 fint framspelad av D Törngren. Efter det skapar vi ett flertal chanser att ta ledningen men med tur och skicklighet håller Palmstadens målvakt undan... ända tills Freddy låter det stora dragskottet tala: 4-3. Vi avslutar andra och börjar tredje i numerärt underläge - det reder vi dock ut och från ganska snart ett eget "Power Play" och detta i 5 minuter - efter bara 30 sekunder smäller Herlestam 5-3 på en variant. Efter det höll vi undan och i 18:e minuten gör Freddy sin gubbe och kommer en mot en och ingen målvakt - han laddar den stora kanonen och skjuter... över sargen. Vi avslutar matchen med att spela 4 mot 6 men lyckas hålla undan... Seger!


1:a Perioden
06.24 1-0 E Rehn ass J Andersson
09.26 1-1
13.07 2-1 D Törngren ass Freddy Göransson
17.11 2-2
2:a Perioden
00.36 2-3
06.08 3-3 J Hammer ass D Törngren
14.02 4-3 F Göransson ass C Sölve
18.27 C Sölve, 2 min, Upprepade förseelser
3:e Perioden
01.07 Utv Palmstaden, 5 min, Hakning
01.44 5-3 D Herlestam ass D Törngren
18.32 T Kjellberg, 2 min, Hårt spel


Matchenslirare: Killarna som ställde upp i b-laget och vann över Burlöv med 9-5 - LYSANDE
GWG: Freddy Göransson


Sundet - Igul 4-5

Matchen mot Sundet inledde vi strålande och efter 11 minuter i första perioden gjorde Sölve 0-1 på ett klassiskt svepskott med studs. Bara två minuter senare gör M Törngren 0-2 på en läcker styrning. I detta läge gör vi en Igul-klassiker och slappnar av - Sundet gör 1-2 17 sekunder efter vårt mål... Men vi får sista ordet i första perioden när D Törngren gör 1-3 med 11 sekunder kvar av perioden. Den andra perioden börjar som den första slutar... Kent gör 1-4 efter en och en halv minut. Sedan börjar det hända saker på vår planhalva under loppet av en minut gör Sundet 2-4 och 3-4 och i de näst följande bytena har de ett hårt tryck på oss. I ett byte träffar de målramen inte mindre än tre gånger. Efter det mattas de något och det känns som vi ska klara att gå till pausvila med ledningen, men 19.52 in på andra perioden kvitterar Sundet. Tredje perioden ser till viss del ut som andra perioden Sundet pressar på och har bollen men nu är vi piggare (har gått upp på 3 kedjor) och tuffare i försvarsspelet - vi låter inte Sundet få de klara chanserna längre, men Magnus i målet är den största anledningen till att vi fortfarande är kvar i matchen. I den 18:e minuten av tredje perioden får Freddy tag i bollen gör sin kille och vi kommer tre mot en - Freddy till Jörgen, Jörgen till Pär och Pär lägger in den i öppet mål 4-5. Vi avslutar matchen med att spela 4 mot 6 men lyckas hålla undan och vinner en efterlängtad seger.


1:a Perioden
11.18 0-1 C Sölve ass M Törngren
13.04 0-2 M Törngren ass K Olsson
13.21 1-2
19.49 1-3 D Törngren ass M Törngren
2:a Perioden
01.31 1-4 K Olsson ass M Törngren
04.32 2-4
05.38 3-4
19.52 4-4
3:e Perioden
18.36 4-5 P Olsson ass J Hammer
19.30 M Törngren, 2 min, Hands


Matchenslirare: M Lindwall och M Törngren
GWG (Game Winning Goal): P Olsson


Vägledning av vilsna Stockholmare

Som sagt jag och Private Eye Bengtsson tog oss an en vägledande roll tidigt på söndagsmorgonen...

Så här gick det till.... låt mig se...

Jag och min gode vän privardetektiven hade precis  lämnat den rökfria lokalen, där vi druckit Skruvmejslar och öl, bakom oss när en ung man kommer fram till oss.
- Jag blir så förbannad, vad tycker ni jag ska göra? sa han och rörde sig lite oroligt.
När vi såg ut som frågetecken fortsatte han.
- Vakten där borta släpper inte in mig, han kallade mig för kyckling! Jag vill kasta en cykel i huvudet på honom! Tycker ni att jag ska göra det?
Vi blev lite förvånade över frågan, men försökte avstyra det hela.
- Är det inte bättre att du går till något annat ställe eller köper en korv och går hem? försökte vi.
- Jag har redan ätit tre korvar! Jag skulle vilja slå in pannbenet på vakten med en släggyxa, svarde han.
- Det låter som en dålig idé, varför går du inte till något annat ställe?
- Jag och min polare blev utslängda från vårt favvohak, där man kan vinna öl genom att bryta arm... KÄNN!
Så kände vi på hans biceps och de var mycket riktigt ganska svullna.
- Men tänk så här, sa jag lite prövande, vakten gjorde fel när han kallade dig kyckling och då kan du visa honom att du är en större människa genom att göra rätt - genom att inte kasta en cykel i huvudet på honom, genom att inte sänka dig till hans nivå....
En glimt av förståelse skymtade i den unge mannens ögon för att sedan försvinna.
- TACK! Det ska jag göra, jag ska säga till honom att jag är en större människa! sa den unge mannen och försvann med raska steg.
Privatdetektiven tittade på mig och skakade på huvudet.
- Vi skulle ha sagt att parken är full av släggyxor, vad det nu är för något... sa han och log.

Stockholm

Torsdag till söndag var jag och Unkas i storstan för att träffa vänner och bli masserade. Det föll sig faktiskt så att det inte var våra vänner som masserade oss denna gång utan det var professionella massörer på Sturebadet.

Min massör hette Bernard och tyckte jag hade hårda muskler - det brukar jag också säga att jag har...

Det blev många drinkar under helgen - först bjöd Marcus på drinkparty, sen gjorde Johan B samma sak. Tranbärsjuice och hallonvodka är en höjdare.
Lördagen avslutades på Rival (en gammal bio där de nu kränger sprit) - där träffade vi en hel del folk från Lund, mycket obehagligt! Pretty Boy Curly fick komplimanger för sitt hår som vanligt, Stjärnan "nätverkade", Vederbörande M försökte gömma sig för en kvinna från Västergötland, The Big Red antog helikopterprespektiv och sammanfattade kvällen, och Fixar-Bengtsson tillsammans undertecknad vägledde Stockholms ungdom...



hits