Kvarken vår egen lilla strut...

....har kommit ut och heter med största sannolikhet Linnea!

Är på blixtbesök hemma från patienthotellet så jag bjuder på längd: 55 cm, vikt: 3946 gram och en bild!
image134

Hon har vassa naglar (därav strumporna på händerna) och föddes igår (28/9) klockan 15.39!

Unkas är som tuffare än den siste moikanen och förlossningen gick som en dans!

I väntan på en strut

Jag vet att förstföderskor oftast går över tiden, jag vet att vi har fem dagar kvar till utsatt datum, jag vet att barnet kommer när det kommer. All denna vetskap har dock inte hindrat mig från att vänta på att Kvarken ska komma ut i mer än två veckor nu. Vad gör man när man väntar? Jag tidigare berättat att vi spelar sällskapsspel, en annan bra verksamhet är att äta. I helgen hade vi en riktig mathelg och då speciellt undetecknad.

Fredagskvällen bjöds jag på härlig falafel mm buffé hemma hos Ola (som fyllde 30 år, GRATTIS!)



I lördags lagade jag  lite "crosskitchen"-mat, laxsoppa a`la Thai (d v s med grön curry och kokosmjölk) - mustigt som Henke skulle ha sagt.

Söndagen bjöd, förutom på Moussaka hemma hos Svärföräldrarna, på en höjdarfrukost på hotell Lundia. 90 kr per skalle för en fullfjädrad frukostbuffé det tycker jag man kan unna sig ibland... speciellt i väntans tider.



Jag bör erkänna att mina dagar under 90 kg begränsades till 1½ månad, jag är nu tillbaka på respektabla 94 kg... men jag vet hur jag ska gå ner igen.... det är enkelt det är bara att köpa att renoveringsobjekt och utföra lite kroppsarbete.

Premiärmatch i div. 3

Inte blev det mycket spel för undertecknad i helgens premiärmatch med det var nog lika bra det - jag hade varit så arg och kanske blivit utvisad... ;-) Kul att säsongen börjat iallafall! I helgen är det superderby mot Lugi och dessutom match mot seriefavoriterna Palmstaden - det blir en höjdare.

Seriepremiären sammanfattas som följer:

KFUM Malmö-Gnällrövarna 7-4.... Smeknamnet Gnällrövar fick vi av KFUMs tränare i första periodpausen, han sa det dock till domarna och inte till oss. Vi fick istället veta att vi var fruntimmer och fula (speciellt undertecknade då). Det är bara att hålla med, vi är riktigt fula för att vara kvinnor och gnäller en del gör vi också :-). När det gäller själva spelet så var det riktigt hyfsat periodvis, men vi lät KFUM gör lite väl enkla mål samtidigt som vi brände mängder av chanser. Inte ett mål på fyra 5 mot 4 och dessutom 5 mot 3 i 17 sekunder. Å andra sidan släppte vi inte in något mål i 4 mot 5 heller. Tufft att starta säsongen med en 0 poängare men det finns sämre lag att förlora mot än KFUM Malmö. Nya tag till helgen med match mot Lugi och Palmstaden.



1.a Perioden
06.04 1-0
07.37 1-1 Jens Stanfield ass Jörgen Hammer
12.09 2-1
17.39 U2 KFUM
2.a Perioden
03.10 2-2 Tobbe Berg ass Johan Malmbjer
03.36 2-3 Jens Lindqvist ass Patrik Liimatainen
04.23 2-4 Kent Olsson ass Daniel Törngren
04.43 3-4
06.47 4-4
13.33 5-4
15.00 U2 KFUM
18.26 U2 Fredrik Fiedler (protest mot domslut)
3.e Perioden
02.23 6-4
03.21 U2 KFUM
07.57 U2 KFUM
09.40 U2 KFUM
12.23 U2 Viktor Sahlström (spel utan klubba)
12.23 TimeOut Igul
16.16 7-4
18.40 U2 Viktor Sahlström (för många spelare på plan)

Matchens Igulianer: Coach Törngrens - håller huvudet kallt i alla lägen.


Ständigt detta kaffe

Idag var det förevisning av en ny nespressomaskin och tillhörande kaffeprovning på institutionen. En höjdare för oss om dricker te och kan obrydda smyga förbi och le åt spektaklet. Uppenbart är att kaffe och då speciellt gott kaffe skapar gemenskap, för diskussionerna om denna maskins fördelar var många och nu är den allmänna förhoppningen att två sådana maskiner ska inköpas. Nespressomaskinen ska ersätta en Merrild automat som producerar ett kaffe som bara en person på institutionen gillar och det är prefekten (dvs chefen):
-Jag älskar detta kaffe, det är så lite koffein i det så man kan dricka det hela tiden! säger han.

Jag vet inget om kaffe, men jag trodde i min enfald att det var koffeinet man var ute efter - att det var själva drogen som gör att folk dricker kopp efter kopp...

Americano, Latte, Loungo, Macciato på er alla, nu ska jag fortsätta vänta på en strut!

Igul vidare i Distriktsmästerskapet

Efter vinst mot Hofterup 7-2, förlust mot Hofterup (Bjärred) 2-7 och vinst mot Bromölla 7-4 har Igul avancerat i DM-slutspelet och möter där Burlöv.

Första matchen spelades mot Hofterup (div 3) som tappat nästan alla sina spelare och kommer att få det svårt i trean i år. Andra matchen spelades mot Bjärred (div 3) som fått 4 eller 5 av Hofterups spelare inför denna säsong, så det kändes som vi spelade mot Hofterup igen. Bjärred såg starka ut och kommer att klara sig bra i trean, medan vi såg mer än lovligt bleka ut och det blir tungt om vi inte presterar bättre i serien. Vi gick runt på 17 gubbar och det kan ha bidragit till att vi inte riktigt kom upp i tempo. I matchen mot Bromölla (div 5) var vi endast nio man och vi kontrollerade händelser från start till mål, med undantag för 5 minuter i mitten på varje period och då gjorde Bromölla sína mål.

När mötet mot Burlöv i Arlöv blir av vet jag inte, men nästa söndag böjar serien mot match mot KFUM Malmö - en tuff start.

I övrigt väntar vi mest, idag spelar vi backgammon och tittar på Solheim cup.


Renoveringen blev klar för tidigt?!

Jag känner nu att renoveringen av vår lägenhet blev klar för tidigt, det är nu när man väntar, längtar och strävar efter Kvarkens ankomst så jag behövt ha lite renovering för att slå hål på rastlösheten. Istället zappar jag febrilt mellan TV-kanalerna de kvällar jag inte tränar - igår kom vi dock på att Yatzy är ett bra sätt att sysselsätta sig. Kanske inte det mest intelektuella sällskapsspelet som finns, men ett av de mer uthålliga. Yatzy liksom "fia med knuff" funkar för de flesta åldrar (inte de allra minsta) och har en förmåga att få nya dimensioner ju mer man spelar. Den viktigaste dimensionen är förstås psykningarna som följer med lyckade tärningsslag och turliga segrar - detta är mycket uppskattat av min höggravida fru. Tyvärr har hon haft ofattbar förmåga att vinna i alla spel vi spelat (Yatzy, Backgammon och Tribond) och därmed har jag fått visa vilken god förlorare jag är och krävt att vi spelar en omgång till... vilket bara inneburit ytterligare en förlust på kontot.

I helgen vänder dock, det måste vända för det är med största sannolikhet minst tre veckor kvar tills rastlösheten ersatts med riktig rast-löshet.


Gå, gå, gå, gå ner i vikt...

Det är en av teserna B Ferrys senaste krönika http://www.folkbladet.nu/2007/09/04/pumpade-stenaldersmanniskan-muskler/ och det är bara att hålla med - själv kör jag allt som oftast bil till jobbet och det har då inte gjort mig smalare. I övrigt så är det härligt med människor som kan uttrycka sig i skrift, själv har jag uppenbara problem.

På temat vilka friidrottsgrenar (läs krönikan) man skulle satsa på, så är jag kluven mellan 200 m och diskus... Vilken friidrottsgren tror du att du skulle hålla på med om du fick chansen?

Imorgon börjar allvaret

Imorgon börjar allvaret för många av landets universitetsstudenter, själv hade jag tänka vara ledig och besöka förlossningensavdelningen på KK (kvinnokliniken). Detta besök ingår i förberedelserna inför dagen D, en dag som rycker allt närmare och är lite svår att förhålla sig till. Vi har ett datum som Kvarken ska komma, men med största sannolikhet blir det något annat datum än just det datumet... Jag har iallafall med mig mobilen hela tiden nu - för säkerhets skull.

image130
När det gäller de mindre viktiga sakerna i livet så var det introduktions"vin och ost" på NEK:en i fredags - en trevligt tradition där jag trycker i mig mängder med ost, sköljer ner det med vatten och går hem allt inom 30 minuter. Jag hann dock kolla in de nya doktoranderna också, de såg trevliga ut.

hits