Rä, Rä, Rätt upp i krysset - från blå!

Rubriken sammanfattar mina känslor efter flytten idag och beskriver väl våra medhjälpares insats idag!

Nils, Maggie, Tomas och Robin heter vardagshjältarna som, utan att ta sin egen hälsa i beaktande, lyfte, packade och opackade alla våra saker i en rasande fart! Jag och Unkas är evigt tacksamma för detta, och om någon av er ska flytta så vet ni var vi finns.

Mina referenser som flyttare:
Unkas 2 ggr
Hamlet 3 ggr
Mig själv 4 ggr
Björti 1 gång
Holm 1 gång

Men jag tror ni måste vänta åtminstone till våren innan ni anlitar mina tjänster... jag känner mig lite trött...


Den långa färden

Imorgon startar den långa färden söderut. Jag tar mig med bil till Umeå för att där övernatta i Jonatan och Lisas lya på Tomtebo - passande nu är 1:a advent är runt hörnet. På söndag tar jag flyget via Arlanda till Sturup.

På det hela taget har vistelse här i Strandåker varit en besvikelse, jag har fortfarande hosta (är nog allergisk), jag har fortfarande inte kommit fram till någonting i min "forskning", det har regnat hela veckan (den skånska vintern förföljer mig), har inte åkt skidor, inte kört skoter och inte skottat snö med traktorn (tog i f o s fram den och styrde undan en liten snöhög, mest för syns skull).

Trots detta kan jag inte låta bli att längta till nästa gång jag ska hit, till verkligheten, där allting betyder något. Om man inte eldar blir huset kallt, om man inte sandar kommer man inte ut med bilen, om man pratar med någon om vädret är det för att det påverkar ens liv, om man träffar en älg på vägen till brevlådan är den inte tecknad. Jag tror det räcker så, flummigare än så och jag skrämmer er. 

På måndag ska jag träffa hantverkare och elektriker, och på tisdag ska jag flytta till en byggarbetsplats - overkligt. Men huvudsaken är att Unkas är med... 

Glöm inte flytten!

Alla som omöjligt kan hjälpa oss att flytta har visat intresse för att hjälpa till. Jonatan vill gärna men tycker det är långt från Abisko till Lund.... det kan man hålla med om. Kalle och de andra Stockholmarna sparar jag till en eventuell norrlandsflytt i framtiden. Mathias måste vara i Umeå och mjuka upp kroppen (han är stenhård) hela nästa vecka också. Hur är det med er andra? Vi flyttar en olämplig tid för alla yrkesarbetande, men det känner jag flera som INTE är, d v s på tisdag 10.00 hämtas bilen på Folkes. I dagsläget är det jag, Unkas och Tomas från innebandylaget som är helt klara - jag har dock tyckt mig uppfatta ett "nja" från NEKNJA... var det inte så PJ?

Hursomhelst, är all hjälp mycket välkommen även om man inte kan vara med hela tiden. Huset står för utfodring och när vi är riktigt trötta så bjuder jag, som utlovat, på ett riktigt råkurr... (?)

Komplikationer i arbetet

Det är inte bara mitt fel att min arbetsförmåga är nedsatt i perioder - när jag är i Lund skyller jag på innebandy och renovering.

När jag är i Strandåker skyller jag på Sesam, han är den kelsjukaste katten som finns och han lägger sig bokstavligen i mitt arbete om jag inte uppmärksammar honom och kliar honom bakom örat... och det finns de som säger att katter inte har några mänskliga sidor...

Komplikationer

Restriktioner

Restriktioner

Nu sitter jag med mina restriktioner igen... nu är de 10 istället för 3... Känns som att en vecka i Strandåker är det som krävs för att utreda vilka som binder...

Fördelen med hantverkare...

...är att det händer saker i lägenheten även när Unkas är i Danmark och jag är i Strandåker. Dessutom blir det ordentligt gjort. Nackdelar? De är få... men monetära.

Badrum

Vi har tänkt hålla badrummet ganska enkelt.

Underkylt regn...

Är inte mitt favvoväder, snart får jag väl ta fram traktorn och dra upp någon Stockholmare ur diket... det är glashalt på E12:an idag. Du vet, Europaväg 12 mellan Umeå och Mo i Rana (egentligen börjar den någonstans i djupaste Finland och forstätter imaginärt över bottenviken till Umeå), som smyger förbi Strandåker där mina föräldrar bor. Fast just nu är de på väg mot Thailand och jag vaktar huset... och vaktas i min tur av Sesam den Store - världens främste musjägare (inte sådana möss, Kingen).

Nu ska det skrivas om arbetsoförmåga - en självbiografi månne?


För de som undrar...

Köket

så här går det för köket...

Utdrag ur en (oskriven) artikel...

... ska skickas till Världskongressen i hälsoekonomi senast i morgon... och här sitter jag och bloggar medan jag förbereder undervisning.

Låter det som vettig strategi om man vill presentera sin artikel på kongressen och inte skrivit vare sig artikel eller utdrag? Kanske om man jobbar som bäst under press...

Vilken diskrethet är det som är mest bindande?

Svar: diskreta poänger är mer bindande än diskreta typer.


Min slutsats: att komma med diskreta poänger stärker relationer mer än att vara en diskret typ


För egentlig tolkning kontakta min kollega RR.

Är du stark? Gillar du att bära?

Då kan du få äran att hjälpa mig och Unkas att flytta! Tisdagen den 28/11 är dagen D. Jag tror mig veta att någon eller några är skyldiga mig flytthjälp...

Ps1. du behöver varken vara stark eller gilla att bära...
Ps2. jag bjuder på ett råkurr med tilltugg efter flytten

hits