Likheten med statsministern

Har ni sett likheten med Göran Persson nu då? Inte, kolla in dagens pappers DN på ledarsidan där kramar han träd precis som undertecknad. Det ärdet nya heta som Hamlet skulle ha sagt.

Annars har jag precis läst mina första sidor av Georg Henrik von Wrights bok "att förstå sin samtid" - intressant läsning, även om den går utöver min fattningsförmåga.

Förresten, nu har jag flytt till Norrland och jag tror att någon snart bjuder mig på en sup!

Mysko saker hända..

Två incidenter som gör att man undrar om man inte ska flytta till norrland igen.

1. Kaos på Kastrup när jag skulle ta tåget hem igår. Biljett automaten var trasig och tåget skulle gå om några sekunder - jag stressar ner för trappen utan biljett och går med raska steg mot mittvagnen där en man febrilt lastar in saker i tåget - fru, litet barn, en, två tre lådor och två resväskor. Precis som jag kommer fram till honom stöter han med sin sista låda till en av resväskorna som faller ner mellan perrongen och tåget. Norrlänning som jag är försöker jag få tag i väskan redan när jag ser det hända men hinner inte dit, istället får jag sträcka ner armen mellan tåg och perrong och tar tag i väskan och efter lite trassel (hysfat nervös över att tåget ska gå...) får jag upp den på perrongen. Då står mannen och tittar på mig med en blick som säger "be om ursäkt din tölp"... Han tror att det är jag som rivit ner väskan. Jag säger åt honom att han själv rev ner den och han säger lite tyst "tack då..".

I norrland tappar man inte väskor, man skyller inte på andra och om man får hjälp bjuder man på en sup!

2. Meddelande på mobilsvaret när jag kommer tillbaka från lunchen. Jag upptäcker att jag har ett meddelande när någon som heter A.. ringer och jag svarar:
- Eric
- (tystnad) A.. + Efternamn, (tystnad) Är du polis? (aningen konfunderad)
- Nej, det är jag inte.
- OK då måste jag ha fått fel nummer.

Först efter det lyssnar jag av mitt telefonsvararmeddelande:
"Hej det var E... jag ringer angående kidnappningen med D..., jag skulle vilja att du ringer upp mig för de har kontaktat T... två gånger - jag vill jättegärna prata med dig. Du kan ringa på nummer .... Jättebra om du kunde höra av dig ganska snabbt. Dom vill träffa T... och om han inte kommer frivilligt, så vet dom var han bor och var han jobbar och så - så dom kommer och hämtar honom. T... vill inte göra någon polisanmälan. Jag vet inte vad vi ska göra, man vill ju inte göra det värre än det är. Det vore jättebra om du hörde av dig snabbt, för jag är jätteorolig - Tack"

OK, vad gör man? Jag skickade ett sms till Eivor och sa att jag inte är personen hon sökte och hon ringde upp och frågade vem jag var och om jag känner T...och D... - vilket jag inte gör. När hon förstod att jag inte visste vilka de var bad hon om ursäkt och vi la på... Mycket mysko.

I norrland kan de inte hitta mig även om de har mitt telefonnummer och om de gör det kan jag bjuda på en sup....


Vigelandsparken

Gustav Vigeland gjorde många skulpturer under sin livstid där ibland den på bilden, min tolkning är att det ibland kan kännas övermäktigt att vara förälder - vad tror du om det Jonne?

Vigeland

Fredag och lördag spenderade jag och Unkas i Oslo. På fredagen besökte vi Kon-Tiki muséet och Akersfästning och lördagen chillade vi tillsammans med många Oslobor och en hel del Japaner (fast det är nog fel att säga att Japanerna chillade) i Vigelandsparken. Fantastiskt ställe med mängder av skulpturer och gräsmattor att ha picknick på - engångsgrillen är populär i Norge, de grillade järnet i parken.

Fredagen bjöd på en surrealistisk upplevelse vid Akersfästning, som fick en att funderar över turistlivet, ens eget liv och livet i stort... men censurlagarna här i Norge stoppar mig från att berätta den historien.


I Norge kramar man träd

som t ex den här fina tallen.
Trädkram

ser ni likheten med vår Statsminister... inte?!

Ferry has left the building...

Igår lämnade Ferry mig efter två veckors härlig samvaro! Det känns tomt, men jag önskar honom lycka till i livet på golftouren... Men för en kille med hans utseende är det nog inga problem.

Ferry has left the building
                                                                          
För att bearbeta saknade efter stilåkaren och golfprofeten Ferry tar jag min tillflykt till Unkas trygga famn - imorgon tar jag flyget till Oslo. So long, Suckers!    
                                  

Grattis Stormästarn!

Leif

d

På söndag fyller allas vår Stormästaren Läjf A 30 bast! Redan imorgon är det fest i Uppsala, kommer du?

Jag går i dagarna och funderar på att spela pingis i bar överkropp i Vanadislunden, det vore kanske en bra idé...


Grattis Hjälten!

gädda
min

Vår självutnämnde hjälte J Klimander Kalsonze fyller 30 idag och enligt lokalpressen har den bästa presenten redan ankommit. Det innebär att man slipper köpa present, SKÖNT!

Imorgon är det institutionsmästerskap i Badminton, jag funderar på att spela i bar överkropp trots att det är en inomhushall med andra människor närvarande. Efter vad jag förstår är det något som vår hjälte rekommenderar...


Golf

Det är nästan så att man blir sugen på att spela lite Golf igen, var på rangen med Ferry igår och slog några riktiga bananer. Trots detta var det skoj, jag menar bollen ligger ju bara där och väntar på en smäll och en flygt på 250 meter... oemotståndeligt.

Golf

Var dessutom på Al Italia och testade maten inför eftersitsen på onsdag, den håller måttet - fattar inte att man någonsin gått till Fellini....




Ny dag, ny modell

Om man vill känna sig riktigt glad ska man fixa så att ens handledare meddelar att ens modell borde specificeras på ett annat sätt än det man jobbat med de senaste månaderna. Det är en riktig kick.

Jag kanske borde jobba lite hårdare och bättre, eller gå ut i solen...

Babylycka 2

Pratade precis med den stolte fadern. Han var mycket stolt, över sin son, över sin fru, över att vara far och över att hans son har en bicepsomkrets på 26 cm.

Jag själv är stolt över att känna någon som är så stolt!

Babylycka!

Jonnes och Lisas son har äntligen kommit! 04.50 i morse såg han det Norrländska ljuset! Precis som sin far måste han träna lite för att räknas som stor 4165 gram och 53 cm skrämmer inte mig...

Det är bara att gratulera!

Nu återstår det att se vem i vänskapskretsen som blir tvåa att bli pappa... Blir det Fasten eller Schåken?



Tummen upp!

För Hamlet som visade framfötterna ihelgen och bjöd undertecknad på öl.
För mina studenter som på ett förtjänstfullt sätt fyllde i min enkät om examinationsformer.
För solen som gör det möjligt att sitta på balkongen
För att jag ska spela innebandy två ggr idag
och slutligen för unge herr Ferry och fröken Hannu som kommer på besök ikväll.

Tummen upp!

Dagens ros går till Madge som tog väl hand om PJ:s Bell&Sebastian-biljett!


Obrydd

Fick precis en "utskällning" för att jag inte såg att min rumskamrats hår var i oordning och framförallt för att jag inte sa till. Jag har bara en sak att säga till mitt försvar:
"Hur skulle jag kunna lägga märke till andras frisyrer när jag inte har någon egen frisyr?"

Det finns dock ett undantag från denna regel - min vän på KI. Hans frisyr lämnar mig aldrig kall och obrydd trots att det ligger i preussisk ordning. Om man ändå ska ha vattenkammat, bör man fundera på att anamma Brian de Bois-Guilberts frisyr. Han är enligt
uppgift snyggast i Ivanhoe.
vattenkammat

Själv är jag generellt ganska obrydd även när det gäller karlarna i Ivanhoe, dock håller jag (liksom alla andra?) Rebecca före Lady Rowena.

Björnvarning

Björnarna lämnar i dagarna sina iden i Norr- och Västerbotten. SVT:s morgonnyheter varnar för att björnarna är mycket hungriga vid den här tiden på året. Nyheterna rekommenderar att om man kommer i närkontakt med en björn ska man INTE springa, man SKA prata med björnen och stå stilla, och man ska absolut INTE försöka ta björnens mat.

Jag har en gång försökt ta maten från Jonne och blev ordentligt ommöblerad... och han är ju bara en pojke.

Som av en händelse gav David Letterman, i gårdagens program, också rekommendationer för hur man ska bete sig i närheten av en björn:
- Kom ihåg att om du och en kompis blir attackerade av en björn behöver du inte springa ifrån björnen, bara din kompis....

En björn har hyfsad acceleration. Den har en topfart på 50-60 km/h som den kommer upp i på 6-7 sekunder, försök springa ifrån den...


Ps1. The Pocket Raindrops spelade i torsdags på Patricia. Jag undrar om polisen var där och kontrollerade om publiken dansade med juckande rörelser.
http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,818863,00.html

Ps2. Halvmustig innebandy igår i Bjärred... detta trots att jag, Segerondellen och Glumslövsikonen vann med förkrossande 10-1 i revanschmötet efter den inledande förlusten med 10-8. Sen byttes det lag och glöden falnade...

(Kalla) Varma mackor och Sparrissoppa

Skönt att man inte är student längre. Om man varit det hade man tvingats ut i Stadsparken igår av sin egen frejdighet. Man hade stålsatt sig och sagt det är ju ändå valborg, svept en extra snaps och satt sig på en filt i regnet.

Istället gjorde jag en god sparrissoppa och varma mackor till min fru och hennes vännina. Till detta drack vi lite vin och polsk "äppelkaka", av allt detta lät vi oss väl smaka. Sedan när det klarnade upp åkte vi till Malmö och drack en öl eller två på "Centiliter och gram". Vi gick hem när stället började fyllas med "Stekare". Perfekt! Ännu bättre blev det när jag avslutade dagen med kalla varma mackor och ett glas mjölk...

Förresten, det var synd om någon student igår - det låg en hel låda med krossade öl på cykelbanan vid sjukhuset... Jag undrar hur han/hon blev full? Jag hoppas han/hon har snälla kompisar.

hits