Seniorerna på besök

Mor och Far Rehn är på besök i Lund. De anlände i fredags och har tillbringat två nätter i det icke-färdiga "gästrummet". De har än så länge inte klagat. Vi får se hur det blir när golfproffset kommer, han är känd för att klaga - just nu är hans hemsida rena klagosången om flygväsendet (se Kingens länk längre ner på sidan).

Det är bra att ha lite hjälp i lägenheten, pappa fixade dörren till toaletten idag. Handtaget till toalett dörren har trilskat lite, speciellt för våra gäster. En natt i förra veckan vaknade både jag och Ulrika av att vår gäst för natten hade problem att ta sig ut från toaletten, jag var precis på väg upp ur sängen för att hjälpa till när dörren gick upp...

För framtida gäster kan det vara bra att veta att balkongen är fixad, klar och redo för en drinkgäst.


Imperfect Tagging Revisited Tour 07

Efter ett kortare gig i Amsterdam var det idag dax för en fullängdsspelning på nationalekonomiska institutionen i Uppsala. Till skillnad från i Amsterdam var publiken i Uppsala i alla fall delvis intresserad av min krumsprång på den slaka forskningslinan - det var inte alls dumt. Vi borde ha en sådan aktiv grupp i Offentlig ekonomi även i Lund. Jag fick en del kommentarer och frågor (alla artiga och de flesta förblev obesvarade) så när andan faller på kan jag kanske göra några förbättringar eller klargöranden.

De förstod att detta var mitt förstligsverk och att dess egentliga bidrag till forskningen är litet, men hade vänligheten att inte såga mig vid fotknölarna, dessutom bjöd de på lunch.

Jag vill, nu när jag fått er uppmärksamhet, passa på att officiellt tacka Leif för övernattning, skjuts och förplägnad - "räkna med ett besök i Juni osså Leffe".

Turen till Uppsala gav mig också möjlighet att, efter att inte sett honom på 10 år, träffa Tillegård för andra gång på lite drygt en månad. Det var en höjdare. Konstigt att så många trevliga hamnade på NB20 samtidigt. Dessutom visade det sig att han, liksom undertecknad (om än ett år före mig), gett sig på att använda cykelhjälm - hans var häftigare än min - alla borde följa detta exempel inte minst Hamlet som bevisligen har svårt att hålla sig på cykeln.

Uppsala visade sig från sin bästa sida idag härligt solsken och fullt med människor att studera! Jag borde stirra lite mer på människor, de gör roliga saker. Jag undrar vad killen med AIK-tröjan på Järnvägsstationen skulle göra han hade en påse öl (från systemet och rikligt fylld) i ena handen och en påse kattsand i den andra....

Slutligen: vad har mjällschampoo som andra schampoon inte har?


Ultraljud

I tisdags var vi på Ultraljud och kollade in Kvarken. Som väntat var Kvarken proportionerlig och hade ett fint hjärta, lite mer oväntat var det att Kvarken trots sina 90 gram såg ut som en ovanligt vältränad figur (allt enligt Ultraljudstanten).

För er som gillar statistik kan jag erbjuda följande fakta:

16 veckor 0 dagar (i tisdags, d v s barnmorskan och Unkas räknade fel vid första besöket och vi kommer därmed att åka på nytt ultraljud den 8/5)
90 gram (45 gram hjärna och 45 gram muskler, precis som pappa)
32 mm (huvudets diameter)
21 mm (lårbenets längd)
20,5 mm (överarmens längd)

Ps. Om Öhrman vill se nakna magar så rekommederar jag "Fear Factor" på kanal 6 alternativt någon vuxenfilm som ingår i samfällighetens filmutbud.

Våren värmer på Österlen

Det värmer härligt på kinderna efter en helg på Kristinelund. Solen strålade och det var så vindstilla som det kan bli i Skåne - dvs en lagom luftcirkulation.

Förutom sol, bjöds det på en ny omgång påskmat och snaps, detta eftersom svärföräldrarna var i USA och hälsade på "Rehn-Hedlunds orginal" när det begav sig förra helgen. En del göromål klarades också av: bildäcksbyte, citronmelissavlägsning, flagglinsbyte, grusgångsrensning, äppelträdsbeskärning och bilstöldskyddsmärkning....

Till min mors stora gläjde har Susannas vagga från 1972 tagits till Lund för att hållas under uppsikt och möjligen användas i höst.

Till Unkas stora glädje hittade svärfar en Jever Fun i kylskåpet när vi andra tog en öl i solen, att hon sedan tyckte det kändes mycket underligt att dricka öl (om än fullständigt alkoholfri) är nog ett sundhetstecken. Fler Jever Fun kommer nog att slinka ner under sommaren. Kolla in kepan...



Till Öhrmans (Jonnes) stora glädje... "minen"


Till alla trädgårdsentusiater - blunda!


Rehnen - SJ 1-0

Jag beklagar tågförseningen som ni drabbades av och problemen som detta medförde.

Vi återbetalar biljettkostnaden med 991 kr. Beloppet krediteras det kontokort som biljetten betalats med.

Jag vill även hälsa er välkommen åter ombord på våra tåg.

Med vänlig hälsning

SJ AB


Det är alltid skönt att få rätt mot Statens Järnvägar

ord med ändelsen BAR

Det finns tydligen många ord med ändelsen bar. Vi (Maggie, Robin, Mårten och undertecknad) har till dax dato hittat 88 ord som slutar med bar. Sålunda var det ett mycket bra förslag Leffe...
image93
Sushibar...

Glad Påsk


Det är en med sällsam känsla av frihet, vemod och förvirring vi firar påsk på egen hand för första gången. Frågorna är många: vem ska gömma påskäggen? När ska man färga och äta äggen? Vilken måltid är den vi ska satsa på? Var ska påskpromenaderna gå? Vem serverar snapsen till sillen? Osv...

Allt det våra mammor och pappor ordnat åt oss i ca 30 år ska vi nu ordna själv -- svårt och nu gäller det bara påsken, hur blir det när vi firar den första julen själva? Det kommer kanske aldrig att hända.

Just nu är det nog ändå känslan av frihet som väger över, jag tror det kommer att bli en härlig påsk, och för att helga "den längsta fredagen" ska jag sätta golvlister idag.

Trevligt påsk, glöm inte att "picka äggen" -- ett underbart tävlingsinslag i påskmyset.

Tillbaka på Institutionen...

efter utflykten till Amsterdam och två dagars golvläggning hemma i lägenhet. Härligt väder i Lund och snart ska vi ha lite påsklov. Det ska bli skönt jag sliter ihjäl mig här på jobbet....

Leffe (Stormästaren) kommer på besök om ett par veckor det blir en höjdare.

Idag ska jag köpa ägg och något att färga äggen med (inte äggfärg, utan naturliga färger som rödlök och annat), dock tror jag att vi hoppar över påskgodiset i år - de där dj-la äggen är det någon som gillar dem?

"Vem gillar PÅSKGODIS?!" (ska uttalas med anklagande röst)

I går när jag la golv hade jag en låt i huvudet hela tiden Lyckliga kompisarnas "Dricka sprit och hålla käften" fast jag hade bytt ut sprit mot "golv" och dricka mot "lägga" - det är verkligen en lisa för själen att jobba med händerna, man får ur sig en massa mystiska tankar som annars bara ligger och gror.
image92

"Lägga golv och hålla käften, lägga härligt golv och hålla käften..."
Alla som använder annat än fogsvans när de sågar är fegisar - jag har upptäckt att jag är redskapskonservativ, en bra egenskap...

hits