Plagierat inlägg mm

För att plagiera Berghs diskussion om läroböcker i Nationalekonomi gör jag härmed ett inlägg om just detta - läroböcker i Nationalekonomi.

Är det rimligt att tro att folk ska vilja läsa Nationalekonomi när läroboken på den första 8 poängen kostar 920 kr? Dessutom är dess kvalitet omdiskuterad se bland annat Berghs blogg.

Men 920 kr, bättre då med dess föregångare den kostar endast 820 kr... snacka om monopolpriser. Det är helt tydligt att konkurrensen på läroboksmarknaden är på tok för dålig. Mina anteckningar från a-nivån kan ni få köpa för 600 kr, de innehåller det väsentligaste, en del ekivoka ord och en herrans massa teckningar... Endast 600 kr, slå till nu.



Bruno Brasil, jag har aldrig varit en dålig förlorare... däremot har jag haft en väldig otur med att raketar och annat går sönder precis när jag är på väg att vända ett underläge. Jag minns dock en ung man som hade svårt att hålla sig i styr när vi mötte "Commando Nanså"

Ålderstecken

Förutom att jag i förrgår skickade ut inbjudningarna till min 30-års fest så har jag upptäckt att jag med större sannolikhet hör låtar jag gillar på P4 än på P3... Idag lyssnade jag en lång stund på "Kalas" i P4, flera mästerverk av Jonny Cash spelades där. Jag är säker på att P3 under den tiden spelade "Mina Höfter Ljuger Inte" åtminstone två ggr.

På Rangen igen

Japp, nu har jag slagit några golfslag igen. Problemet är att jag inte kommer ihåg vad Mr Ferry sa att jag skulle tänka på för att förbättra min sving. Jag tror det var att ha rakare vänsterarm och ta i mindre. Hur som helst så slog jag en hel del konstiga slag i ett högt tempo, Leffe på mattan bredvid hade inte en chans att hänga med i det tempot. Som vanligt spred de långa järnen mest glädje sen är det alltid upplyftande att slå med Unkas Spoon - det säger bara smock.

Frågan är dock om jag orkar mig ut på banan innan sommaren är slut, jag måste nog tillbringa lite mer tid på rangen och se till att Mr Ferry kommer ner och spelar med mig först - om man går i en boll med Ferry och en eller två okänd tendera fokus att ligga på hans bra spel och inte på mitt hackande.

Golf - härligt spel.

Solen svagare?

Är det så att solen inte lyser lika starkt längre? För inte alltför länge sedan träffade jag pojken på bilden nedan och hans hår var inte alls lika solblekt nu... 1998 var nog ett väldigt soligt år.

Solblekt

Helgen har bjudit på bad i Vikhög, Vårhallarna och vid Stenshuvud, men inte nog med det vi hann också med en shotsbricka i Simrishamn och grillning i Gyllebo. Späckat schema som vanligt, därför måste man börja måndagen med att ta igen sig och städa lite här hemma.

Nu när jag närmar mig 30 så vill jag behålla min ungdomlighet och detta görs nog bäst om man umgås med och klär sig som ungdomar (t ex quicksilver surfshorts och skjorta eller von dutch t-shirts - JL och WE är ute.). Simon, 13, hjälpte mig att bära upp kepsen på rätt sätt....

Cool

Gäddfiske

Nog hade det suttit fint med lite gäddfiske just nu, eller varför inte spänna på några djupgående wobblers och fånga ett gäng rovriddare (abborrar) av den större sorten. 



Diverse

Tre andraplatser efter två förlorade särspel blev Mr Ferrys facit på norrlandsveckan (3 tävlingar på minitouren i golf) - surt att bli tvåa gång efter gång men det är bättre än att bli sist. Det blev jag den enda gång jag varit med i något som liknar en golftävling. Tur att jag är en så god förlorare. Att Ferry blev "player of the week" var nog en klen tröst för honom direkt efter tävlingarna, men är en fin utmärkelse att slänga in i garderoben när man kommer hem.

Själv är jag varm på ryggen och låren efter en helg på havet utanför Bjärred i svärfars båt. Det har dock varit härliga dagar. Det enda som skapade smolk i glädjebägaren denna helg är att min ny inköpta externa hårddisk inte vill funka så bra med firewire-anslutningen - den funkar dock fin fint med usb2.0... Mysko, det kan vara mitt nyköpta portkort som spökar, vad vet jag.

Var på blodcentralen och gav blod idag och hade ynkliga 152 i blodvärde - det är dax att ta tillbaka älgköttet på menyn så att man får i sig lite mer järn och beckerell... Nästa gång är det dock min 25 blodgivning i Lund (3 i Umeå) och då får jag en "VIP-t-shirt". Snacka om respekt.

Det går att läsa på Stormästarens blogg att AW var arbetsledare, Mark barnvakt och JK skottade jord som svar på frågan om Leffe var barnvakt eller arbetsledare. Man kan fortfarande undra vad den senare bidrog med när det vankades matjordsskottning vid JKs nya radhus på Tomtebo. Jag gissar på att han gav goda råd.

Järv eller järv?

Förutom att både jag och Maggie gillar Wolverine så kan man fråga sig vilken järv man gillar bäst adamantiumjärven eller järven med låsningsbara käkar. Den senare har visat sig känslig för snöskotrar - en same dömdes för ett tiotal år sedan för att ha kört fram och tillbaka över en järv med sin snöskoter. Jag  undrar vad som skulle hända om man försökte göra samma med adamantiumjärven... Anledningen till att samen körde över järven var att de generellt utgör ett hot mot samernas renar - järven har en fantastisk förmåga att springa på snön med sina stora tassar och är också fin på att bitas. Dock tror jag inte att järven är det största hotet mot rennäringen.
järv

Järven (adamantiumjärven) på bilden nedan står i snön och klöses duktigt, om den utgör ett hot mot rennnäringen är dock oklart.
järv eller

Ps1. Det nya svarta (som är hippt att säga) är att använda andras alteregon när man skriver kommentarer till inlägg - jag tror dock att det är ett brott mot bloggetiken och därmed lite busigt.

Ps2. Om allt går som det ska idag så känner jag han som är årets "player of the week" på norrlandsveckan. Kanske inte lika hett som att känna "brat of the week" på tennisveckan i Båstad, men defintivt en skönare känsla.


Oslagbar humor

Den norrländska psykhumorn är oslagbar. Det finns numera på såväl min som Stormästarens blogg - se gärna själv om du kan hitta den.

Jag har skrattat och skrattar fortfarande mycket gott åt den.


Puss

Puss

Om man trutar med munnen kan man få saker man inte förtjänar.... Onsdagskvällen bjöd på en härlig utflykt till "Långa Bryggan" i Bjärred.

Jag hoppas att torsdagskvällen också ska innehålla såväl bad som puss - det är verkligen varmt och skönt nuförtiden.


Ett litet steg framåt...

Nu vet jag hur Parsons får fram sin omfördelningsprincip - nu återstår det bara att som om jag kan få fram min på samma sätt.

Det handlar om omfördelningen mellan individer med och utan "disability tag" om någon är intresserad.


Björn, en förklaring - Tack!

Följande har hänt på Kommerskollegiums webbplats.
[2006-07-04]
Begränsning av handel med varor för tortyr m.m.
Den 30 juli 2006 träder en ny förordning i kraft i alla EU-länder för att stoppa och begränsa handeln med vissa varor som kan användas för dödsstraff, tortyr eller annan grym, omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning. Enligt de nya reglerna blir det förbjudet att handla med vissa av dessa varor medan det för andra varor krävs exporttillstånd. I Sverige är det Kommerskollegium som hanterar dessa tillstånd.
Ytterligare information

Tack till Maria P som uppmärksammat mig på denna "nyhet".

Är det därför de har anställt CA? För att utfärda sådana tillstånd?

Bröllop & Taxi

I lördags var det dax för ännu en svettig tillställning - ett julibröllop i stekande sol. Var ute och sprang på förmiddagen, tyckte det var lite varmt. Duschade kallt och gick omkring i kalsongerna hemma för att svalka mig (Unkas slapp se eländet, nu var med bruden hela dagen). Tog på mig kostymen, tyckte det var lite varmt. Satte mig i bilen, brände mig på ratten - tyckte det var lite varmt. Kom fram till Barsebäck kyrka, stod i skuggan under ett träd och tyckte det var ganska behagligt. Gick in i kyrkan, fullt med folk - alla tyckte det var lite varmt. Sofie & Emil sa båda JA - skjortkragen smet åt betänkligt kring min hals. Fest på Flädie "Mat och Vingård" där dörrarna stod på vid gavel, maten var god, talen bra och, tänka sig, det var lite varmt.

Efter fest tog vi taxi hem till Byggis med den gode Elias, vi var lite hungriga och funderade om vi hade någon mat hemma. Elias sa:
- Om ni inte hittar något, ring mig - jag fixar mat på Max eller köper Falafel, vad ni vill?
Vi sa "okej" och fick hans nummer. Fem minuter senare, när jag fixat några varma mackor (känns det igen Hamlet) ringer det på Unkas mobil, det är Elias:
-Hej jag är på MAX, vill ni ha något?
Vi tackar för erbjudandet och säger att vi hittade något att äta.
Han skrattar och vi lägger på.
Elias är nog vad man brukar kalla en "entreprenör"...

hits