SIR

Blev kallad för Sir av en av utbytesstudenterna på min kurs häromdagen, det var lite märkligt.

"Yes, Sir" "Thank You Sir" "I will do that Sir"

Inte en lugn stund i Lund

Tillbaka i Lund och direkt börjar springandet, två möten 18.00 i kväll... innebandy fredag (dock frivillig), innebandy lördag, val och jobb söndag, 2x innebandy måndag + plus jobb.. Nåja, så farligt är det inte med det var definitivt lugnare i älgskogen - även om det ryktas om att björn har siktats under dagens jakt.

Älgar vill ha fred..

..enligt Hamlet och det ska älgarna få så fort de ändrat diet från tallskott till åkersorkar.

Men eftersom älgarna vägrar gå med på detta så fortsätter jakten och facit efter de första 3 dagarna är 5 tjurar (älgtjurar), 1 ko (älgko) och 5 kalvar (älgkalvar). Jag har sett en 2 älgar, ätit rökt fläsk och mackor, druckit choklad och avlossat 0 skott under dessa tre dagar.

Som älgtrackförare (det är jag det) så börjar det riktiga arbetspasset efter jakten avbrutits då ska jag och ett par till ta älgtracken och hämta de skjutna älgarna ute i skogen - oftast en enkel match om det inte vore för att vissa jägare skjuter älgar så långt ifrån vägarna - i oländig, stening och brant terräng. De senaste tre älgarna vi hämtat har legat kasst till, då blir man lite varm i långkalsonger kan jag meddela.

Pizza på Bromma Airport, 95 SEK

och internet 30 minuter 50 SEK, vatten 25 SEK - att vara på väg till Strandåker OVÄRDERLIGT!

Snorig och lättad över att min undervisning gått hyfsat än så länge är jag på väg hem för att jaga älg.

Imorgon 06.00 "Hugos passä",  då börjar det.

Flyttfirma Friends

Sitter på tåget tillbaka till Lund efter att igår kört den gode Hamlets flyttlass från Lund till Stockholm. Väl framme i Storstan mötte alla vännerna upp: B, Björti , MW och inte minst Bergh och på en dryg timme var allt inne i lägenheten och vi kunde öppna ölen Björti hade med sig. På det hela taget en lyckad flytt.

Kvällen fortsatte med mat och fotboll på Hard Rock Café (klassiskt ställe) och det hela var mycket trevligt... men säg den lycka som varar för evigt. Vi blev lurade av några klåfingriga ficktjuvar inne på Hard Rock Café och Björtis flickvän blev av med sin handväska. RIDÅ...

Stryk skulle de ha!


Back in the saddle again

Tilbaka i Lund efter en konferens som Prof. Söderström kallar en "social katastrof". Det vill säga det sociala programmet höll inte vad det lovade, däremot var mycket av det vetenskapliga programmet mycket bra.

Träffade några nationalekonomer från Umeå och frågade lite om hur det var på institutionen där, det verkade bra så jag meddelade att jag kommer snart...

... då blev de rädda.

hits