Grattis Kungen!

Som motvikt till min bloggkollega Hamlet, vill jag passa på att gratulera Kungen inför den stundande 60 årsdagen och samtidigt meddela att jag ej kommer att närvara på Borggården i år...

Jag hoppas dock att Ers Majestät får de virkade grytlapparna jag skickade med posten.

Ps. Det stör mig inte det minsta att vi har monarki i Sverige, senast någon krävde pengar av mig var det inte Kungens fogdar utan försäkringskassan som utnyttjade ett beklagligt misstag med bostadsbidraget. Om förslaget om "bidragslag" går igenom får jag kanske fängelse ex post för mitt slarv.

Ps 2. Något som stör mig är att Kungen inte avbett sig all uppvaktning på 60-årsdagen, det är ju kutym i Sverige att man avbeder sig uppvaktning på antingen 50 eller 60-årsdagen. Man kan ju inte vara så flott att man bjuder på "öppet hus" två ggr inom loppet av 11 år.... tänk på Jantelagen.

Ps 3. I år är jag och alla andra 76or hälften så gamla som Kungen och min svärfar (och Magdes pappa).

Mustig innebandy

I måndags var humöret på topp när IGUL avslutade träningssäsongen med en match mellan di gamle och di unge. Redan efter 2 minuter var det mungiporna neråt på många håll och det hela eskalerade till en riktig gnäll-tillställning och di gamle var förstå bäst på att gnälla och vann med 11-8. BITTERT!

I tisdags följde jag Glumslövs innebandyguru nr 1, Lusse, till Bjärred och spelade tre mustiga matcher småmålsspel. Jag fick spela med Glumslövsikonen så vi vann de två fullängdsmatcherna som spelades. Kvällens behållning var att en i vårt lag (låt oss kalla honom A) kände sig manad att visa sin besvikelse varje gång han missade mål... och det var några gånger. Efter varje chans stod A stilla och lät ett "det borde ha blivit mål"-Uuufff glida över läpparna och tittade menande på oss andra, lagom irriterande när matcherna var jämna och vi andra sprang som tokar för att få tag i returerna.

SKOTT... "Uuufff" SKOTT... "Uuuff" SKOTT... "Uuuffff"

Det ska dock sägas att A gjorde en hel del mål också - några riktigt snygga.

I går spelade jag småmålsinnebandy på Järnåkra med Katten, Hadji, Kongo, Tjocke-Kjell mfl. och som alla som känner Kongo vet blev det en hel del fysisk innebandy. Härligt, men jobbigt - som tur var är jag yngst i det gänget... och orkade mest?

Jag har tackat nej till innebandy på Astra imorgon - då ska jag laga en mustig middag till min fru.

Pocket Raindrops Turné

Nu på torsdag (27/4) spelar The Pocket Raindrops på Patricia ("båten") i Stockholm. Det blir en höjdare för alla Stockholmare! Spelningen börjar vid 21.00.

Tråkigt att man sitter i Lund och förbrukat sin reskassa på Norgefärder (min fru är där), Norrlandsturer (min själ är där) och Festresor (O Leffe min Leffe).

http://www.pocketraindrops.com/

Minns ni Gary Moore?

Gary Moore

Så här såg han ut i sina bästa stunder...


Vad kostar taxi från Uppsala till....

... Kalix? Jo, det kostar 12285 kr
... Lycksele? 8775 kr
... Malmö? 9250 kr
... Lund? 9100 kr
... Stockholm? 875 kr

Detta om man åker med Uppsala Taxi. Kan vara bra att veta om man blir strandad i Uppsala efter en 30-årsfest.

Jag saknar påsklovet

Pappa har påsklov denna vecka... det vill jag också ha. Då hade vi kunnat åka ikapp på Tegsnäsarna...

Skidor

och den här gången hade jag vunnit, det är jag säker på.

20000 i böter för Ledin...

... men borde inte målvakter vara tacklingsbara när de är ute och vimsar långt ut i zonen? Nu var det förstås så att Ledin fick böter för sina uttalanden om måldomaren och inte för tacklingen på Salo och det tycker jag var en självklar påföljd. Att han blev utvisad för tacklingen (tacklingen i sig var det inget fel på) på Salo nere i sarghörnet är mer tveksamt, om Ledin stått i sarghörnet och Salo tacklat honom hade ju inte Salo blivit utvisad... Tackling av målvakt i och kring målet bör ge utvisning men om målvakten alltför mycket tar på sig rollen som utespelare borde han bli tacklingsbar -precis som målvakten i fotboll inte får ta den med händerna utanför straffområdet och är mer "tacklingsbar" utanför sitt målområde.

När jag var hockeymålvakt höll jag mig i målet, förutom när jag var ute och tacklade utespelare... Det skulle dagens målvakter också göra om det var tillåtet att tackla dem när de är över 5 meter från målet och leker utespelare, ofta med resultatet att pucken flyger ut i mittzon och spelet blir än mindre struturerat. Bättre att backarna sköter uppspelen

Det känns naturligt att begränsa målvaktens frizon... Om man inte vill tackla målvakten kan man möjligen göra som de redan gjort i NHL:


(NEW for 2005-06)
A goalkeeper shall not play the puck outside of the designated area behind the net. This area shall be defined by lines that begin six feet (6') from either goal post and extend diagonally to points twentyeight feet (28') apart at the end boards. Should the goalkeeper play the puck outside of the designated area behind the goal line, a minor penalty for delay of game shall be imposed. The determining factor shall be the position of the puck. The minor penalty will not be assessed when a goalkeeper plays the puck while still in his goal crease.



B Ferry har utförsäljning

Golfproffset M Ferrys lillebror den långe skidskytten B Ferry säljer lite utrustning på internet, bl a grejer från OS. DN uppmärksammar detta och Björn Folin från SOK kommenterar:

- Ferry visar prov på dålig omdöme då han säljer ut grejerna. Jag skulle inte ha gjort på samma sätt, säger Björn Folin på Sveriges Olympiska kommitté.

Försäljningen bryter dock inte mot några OS-regler.

- Om man varit med på ett OS borde man känna stolthet och ha kvar sina saker som ett minne. Jag kan tänka mig att Björn Ferry ångrar sig om 20 år när han sitter ute i skogen och tänker att det vore nog rätt så bra att ha de där täckbyxorna från OS ändå, säger Folin...

Några kommentarer, för det första hur kan det vara dåligt omdöme att sälja grejer man inte vill ha?
För det andra jag har mycket svårt att tänka mig att Ferry skulle lida brist på täckbyxor om han väl bosatte sig i skogen.
För det tredje vad är det för fördomar Folin har, bara för att man kommer från Storuman behöver man inte bo i skogen när man drar sig tillbaka.
Slutligen var i ligger nyhetsvärdet i det hela? Att en privatperson (B Folin) tycker att en annan privatperson (B Ferry) har dåligt omdöme brukar sällan nå rikspressen i vanliga fall. Men det är klart med dagens kändisfixering i media är det kanske inte så konstigt, däremot tycker jag att de borde gjort en större grej av att de två herrarna har samma initialer.

Äggpickning

Alla får varsitt hårdkokt ägg. Picka den trubbiga sidan mot varandras ägg, därefter vänder ni på ägget och pickar med den spetsiga sidan. Den vars ägg håller längst, bordet runt, vinner! Välj eller lotta om du ska börja hålla ägget stilla eller om du ska vara den som börjar "picka".

Äggpickning

Glad påsk... 

Fråga: Pickar alla skåningar ägg eller är det bara "österlenare" som gör det?


Complementary Slackness...

...ger mig stora bekymmer idag! (och igår!) Frågan är vad jag måste anta för att kunna kontrollera om restriktionerna i mitt maximeringsproblem binder...

Complementary slackness. The condition that two non-negative vectors are orthogonal. It arises in the Kuhn-Tucker conditions, where the Lagrange multiplier, say y, must be orthogonal to the (inequality) constraint functional value: y'g(x)=0. This means either y_i=0 or g_i(x)=0 for each i -- that is, if a constraint is not active, its Lagrange multiplier must be zero.



På tal om slakhet såg ni dokumentären/"freak showen" om stora snoppar igår på femman? Det verkar som att ett stort organ inte automatiskt sänker indivden lycka, men å andra sidan hade de inga problem att få hugg... Slutsatsen är kanske att stadiga relationer ger mer lycka än tillfälliga möten, den ende som var gift av de "välhängda" verkade mer tillfreds med sin tillvaro än de andra (och hans fru hade vant sig...)

Pressseminaret

Pressseminariet på Rosenbad blev en succe. Bara en av åhörarna somnade (en av de två närvarande journalisterna, det var ett 40-tal andra filurer där också) och Svenskt näringslivs representant berättade anekdoter om moral hazard i Danmark.

Om du själv vill se vad Lasse, Maggie och jag åstadkommit kolla in Socialförsäkringsutredningens
hemsida. Det är skrift nr.9...

Kanske något för Stureplansfolket...

Kanske något för Sturplansfolket

(klicka på bilden)

Lugna gatan

Avhandlingsplanen ska vara inne imorgon, avhandlingens första papper ska vara klar innan juni. Undervisningen börjar efter påsk. Curling i Stockholm i helgen.
Squashmästerskap idag. Dessutom presskonferens på Rosenbad imorgon.

Nog är det bättre att sitta i en stuga i fjällen och elda i den öppna spisen.

hits