Otroligt effektiv

Nu har jag jobbat 50% i snart en månad. Erfarenheten är att man måste vara otroligt effektiv för att få något gjort, speciellt när dagsbakterierna tar över ens liv. Idag vabbar jag igen.


Spanska... s. 134



Första snön

I helgen fick Linnea uppleva sin första snö (det blev ju inte mycket med det förra vintern) - den togs emot med en skräckblandad förtjusning....


Linnea har även börjat med en helt, fullständigt och uteslutande, självvald hobby...


Spanska... s. 124

Dagis, jobb och vabb...

Det blev en halv riktig dag för Linnea på dagis innan jag fick hämta henne - lös i magen och såsmåningom febrig... Jag och Unkas fick turas om att vabba hela veckan. Tisdag och onsdag hade jag undervisning och blev dessutom obehagligt medveten om att jag MÅSTE göra en kontinuerlig variant av Imperfect Tagging-pappret. Har suttit och funderat några dagar nu och kommer inte riktigt runt problemet... är på jobbet nu och lyckas, som ni förstår, inte speciellt bra med mitt modellerande. Det är dax att åka hem och spendera resten av dagen med min familj. Imorgon ska jag åter lämna Linnea på dagis. Det blir spännande att se hur länge hon kan vara där utan att bli sjuk denna gång.


"Spanska inbördeskriget": s. 107 (det går inte snabbt..)

and so it begins...

Inskolningen på dagis är avslutad och den avslutades med ett avslöjande av det som komma skall: Linnea var dålig i magen och fick stanna hemma från dagis och sålunda fick undertecknad "vabba". Det är väl bara att vänja sig "alla" säger att de första månaderna, den första vintern, på dagis är en prövning när det gäller åkommor inte minst för föräldrarna som "är sjukare än någonsin tidigare" (antagligen för att de glömt hur sjuka de var första vintern på dagis).


På nattduksbordet "Spanska inbördeskriget": s. 87


Fars dag

Fars dag igår men den firas idag med nästan 3 timmar i ensamhet i lägenheten:  jag ska läsa tidningen, dricka te, gå på toa utan sällskap och vattna blommorna. Vilken lyx!

Det firades en del igår också: jag fick ett linne (som ska ersätta mitt "dataspelslinne" som olämplig klädsel i andra människors närhet), strumpor som det står pappa på och sen fick jag se Ola Salo som Jesus, innan jag åt "karamat" på Brogatan. Förutom surkålen, kumminfläsket, oxbringan och bratwursten så lyckades jag snika till mig en liten bit lammtestikel - lite som en lös fiskbulle i konsistensen och ganska salt.


På nattdukbordet just nu: Antony Beevor "Spanska Inbördeskriget" (43 sidor lästa...)

Inskolningen

5 dagar in på inskolningen - Linnea verkar trivas - 1 h 45 min utan pappa på dagis idag - snart ska jag hämta henne - fiskpinnar och makaroner till lunch - om en vecka börjar jag "jobba" - då blir det bättre med bloggandet och deaktiverat facebookande....

hits