Golf - härligt spel

21 hål på två dagar

Spelade golf med svärfar i söndags och igår - båda gånger fick vi avbryta för att vi inte hade några torra kläder längre. I söndags efter nio hål på Lilla Vik och igår efter tolv hål på Djupadal - jag var verkligen dyngsur båda gångerna.

Golf är ett härligt spel när det regnar och bunkrarna är vattenfyllda och greenerna är omväxlande vattensjuka och hypersnabba. Nästa vecka ska jag förhoppningsvis hjälpa Mathias med hans golfspel, i gengäld ska han få lära mig några tricks som ytterligare bidrar till min mytomspunna bollspridningsförmåga.

On a related note: har fått ärva ett par golfskor av svärfar och har köpt en golfhandske att ha i fickan... nu blir jag farligare...

Överbett? Kubbspelare?

Join the club...
image115
Foto: Leffe

Regn, Nash-förhandlingar och innebandy...

... fyller mina dagar - när jag inte känner på Kvarkens rumsterande i Unkas mage d v s. Kan det bli bättre? Knappast, fast man skulle kunna tänka sig att det var sol och man var färdig med sin avhandling och Kvarken sov i en liten barnvagn. Det får dock vänta till nästa sommar.

På fredag ska vi på laxkurs, det är en kurs om den mycket speciella profylaxen som klarar sig bättre på land än i vatten.

Härliga dagar!

Den 19/7 klockan 15.30 bar jag och, den precis ankomne, Leif in sängen i Gäst/Kvark/Kingen-rummet och därmed var alla rum i ordningställda i lägenhet.

Senare samma kväll spelade jag, Robin, Leffe och den gode Hamlet Guitar Hero i seminarierummet på EC1, det var en höjdare att använda projektorn för något annat än tuffa pdf-slides med formler på. Leif dominerade och petade ner Kingen från första platsen på Mother (medium)

Igår spelad jag och Leif golf på Värpinge (nio hål) och jag skrapade ihop ca 7p och Leif ca 18... en utklassningsseger sålunda. Som det inte vore nog med det så sopade han mattan med mig i kubb lite senare på eftermiddag (även om match inte hann avslutas så var det tydligt vem som skulle vinna).

Gårdagen avslutades med mat och drinkar på Stortorget och Turkiskpeppar shots på Botulfs (Jag, Katten, Leif och Hamlet). I skrivades verkar det som att Leffe för en gångs skull inte vann en tävling, dricka drinkar är som ni alla vet en tävling, han är lite trötter idag och fick tydligen något fel på sin falafel...

Men det har varit två härliga dagar med sol, öl, Guitar Hero och golvlister - på måndag blir det stenhårt jobb på institutionen, det är dags att gör working paper av min andra artikel...


Båstad Open

Förr om åren när Båstad hade ett innebandylag av någorlunda klass hände det att jag besökte den berömda bad och tennisorten en eller ett par gånger om vintern. Igår var jag där för första gången på sommaren och förutom allt folk så var det  en mysig stad. Min franske vän Benoit bjöd mig på en biljett till tennisturneringen och jag måste säga att det var en höjdare, speciellt dubbeln med Björkman och Johansson var rolig att se:


När jag inte tittade på tennis så tittade jag på allt folk, och såg en del kändisar: Peppe Eng, Glenn Strömberg, Anders Eriksson och Jan Rippe, och så dessa två som jag lyckades fånga på bild med min papparazzi-kamera:


Ingen av dessa kändisar vågade jag gå fram och prata med, och det känns ju lite svagt....

Ps. tävlingen heter Swedish Open...


On the road again...

Japp, nu har det sista renoveringsarbetet börjat och det känns som vi gjort detta förut. Det är Kingens rum som renoveras, idag kommer Andy och hjälper oss med spacklingen, tapetsering och målning sedan är det dax för mig att lägga golv, sätta golvlist och dra internetkabel - mina favorit sysselsättningar. Detta är status i skrivandes stund:


Igår skruvade jag ihop IKEAs senaste hylla, Årskilje, det var som vanligt en mycket smidig konstruktion jag kunde inte ha gjort den bättre själv:
image109

Illustrerad vetenskaps IQ-test

Har precis gjort ett IQ-test för första gången sedan lumpen, varför är oklart men jag blev väl inspirerad av Alex Schulman på Aftonbladet som gjort testet.

Resultatet på test var inte mycket att orda om, men tydligt är att jag inte förstår allt i denna text:
Om detta IQ-test

Illustrerad Vetenskaps IQ-test är ett klassiskt IQ-test, som testar såväl visuell förmåga och språkkunskap som minne, logiskt tänkande och matematiskt tänkande. Det är baserat på ett amerikanskt on linetest, som vid kontroll har visat sig ge resultat som ligger inom 4 % från resultaten vid det så kallade WAIS®-III (Wechsler Adult Intelligence Scale III). WAIS-testet är sannolikt det närmaste man kommer ett allmänt erkänt IQ-test, och den senaste versionen används i dag av professionella psykologer över hela världen.

Illustrerad Vetenskaps IQ-test skall dock inte ses som en ersättning för ett äkta WAIS-test, som för övrigt alltid skall göras under överinseende av utbildade testledare. Det kan därför inte göras vare sig on line eller via CD-ROM, om det skall vara rättvisande.

Notera sålunda att det värde som blir resultatet av testet inte är ett helt perfekt mått på din IQ. Om du har genomfört testet på ett seriöst och noggrant sätt, ger det emellertid en god uppfattning om var på skalan du ligger.

Vad ska den utbildade testledaren bidra med? Vem är Wechsler i WAIS? Varför vill jag hela tiden ersätta W:et med ett B? Har denna vilja något med min IQ att göra?

I övrigt kan det noteras att min postervisning igår gick bra det var en person som frågade mig något och det var en norsk konsult (som antagligen druckit för många Tuborg). För det mesta såg det ut så här kring min poster:
image107

Megaförvirring på Megastore

Det hela började dock med förvirring från min sida, jag skulle beställa Guitar Hero + gitarr och Guitar Hero II, men istället beställde jag Guitar Hero + gitarr och Guitar Hero... Jag upptäckte mitt misstag, men då hade Megastore redan skickat beställningen. Jag bestämde mig för att returnera ett av spelen och la in en ny beställning, denna gång på Guitar Hero II. Två dagar senare hade jag fått såväl Guitar Hero II samt ett stort paket innehållande Guitar Hero + gitarr och inte något mer - sålunda hade jag inte fått det extra Guitar Hero spelet jag beställt och betalat för. Jag tog på nytt kontakt med kundtjänst och bad att få pengarna tillbaka, detta har dock inte skett och jag har inte fått något svar från kundtjänt heller.

Förvirrande? Kontentan är att jag ligger 349 kr back och om Megastore inte vill betala tillbaka dessa pengar kommer de inte att få njuta av mitt postorderberoende i framtiden.

Ska dock beställa lite saker från cdon och innebandybutiken i dag....


Posterpresentation

Idag skickar jag min poster, till konferensen i Köpenhamn, till tryck. Innan det sker dock en förhandsvisning här på bloggen för mina trogna läsare (Leffe och Björn).

Det är en spännande uppgift att sammanfatta nationalekonomisk forskning på en poster, speciellt som jag varken har tabeller eller grafer. Jag tror dock att den inte blev fullt så knastertorr som man kunnat förutspå, men ej heller så lysande som man kunnat hoppas.

Här är postern, det handlar om sjukhusorganisation (alla stavfel noteras, men hålles tyst om...)





haha ni trodde ni skulle kunna läsa den....


hits