Första träningsmatchen...

.... slutade som seden bjuder med förlust. Det enda som känns lite jobbigt är att det var mot ett juniorlag, det är nästan lika illa som när vi förlorade mot ett korplag för 6 eller 7 säsonger sedan.

Hursomhelst skrevs förlusten till 8-5 (3-1, 1-3, 4-1) efter delvis ganska dåligt spel (framförallt markeringarna) och delvis ganska bra spel (framförallt det samlade försvaret). Det ska dock sägas att Södradals juniorer var mycket duktiga för att vara juniorer.
Iguls målskyttar var Andy 2 (ass Gustav 2), Eric (ass Freddy), Patrik Liim (ass Jens S) och Jens S (ass Johan Malmbjer).

På lördag spelas första tävlingsmatchen: DM mot Hofterup borta, det kan bli en höjdare... eller kanske inte.

Ni säger synth - jag säger HÅRDROCK

I lördags gjorde jag en blixtvisit i Stockholm för att bevista Marcus 30-årskalas/Synthfest och jag kunde inte motstå frestelsen att vara lite hårdrockig istället för synthig...



Detta gjorde att jag stack ut lite på festen, men allra mest på tåget hem till Lund igen - en tågresa som lämnade en del övrigt att önska... Jag kom dock hem i ett stycke och Ulrika hade inte fött medan jag var borta.

Nu ska jag hålla mig hemma och ha mobilen nära till hands i ca 4-6 veckor sedan hoppas vi att Kvarken har lämnat Unkas mage, detta kommer att bli ett stort ögonblick inte minst för Kvarken själv.

Man kan ju undra hur man ser ut när man är synthig, allas vår vän Hamlet visade var synthskåpet står med en härlig rock som han påstår sig ha lånat från en vän....



Vill också passa på att tacka Leif för de fina bilderna han tagit och Marcus för att jag fick komma på hans fest!

Sebastian med anhang på besök

Förra veckan var Sebastian på besök och såg grym ut:


Märkligt nog såg han bara glad ut när jag ensam (OK Unkas var med på sin säng) passade honom medan föräldrarna var på bröllop... kan det vara så att det är pappa Jonne som framkallar denna grymhet? Jag tror det.


Annars var veckans stora mysterium vad Sebastian menade när han sa "babott" alternativt "babått". Någon som har ett bra förslag?


En veckas bärande i Haverdal

OK, jag bar inte en hel vecka, men väl i tre dagar bar jag Kingens bag (påse).
PGA Landmann Open spelades på Haverdals GK, torsdag till lördag innevarande vecka, och jag hade äran att vara Kingens caddie. Torsdagen var solig och vrålvarm, jag var kilbbig som f-n när vi efter 5h och 10 minuter hade spelat 18 hål (+1 tot, 51 plats).
Fredagen bjöd på tryckande värme och åskan hängde hotande i luften - hotande med såväl regn som spelavbrott. Eftter 8 hål trodde vi att domarna skulle blåsa av för åskan skull, men den kom aldrig närmare än 3-4 km, på hål 12 stod luften helt stilla och det kändes tungt att andas... på hål 13 kände vi att en svalare vind drog in och med den några riktigt mörka moln. Kingen hann precis slå i sin parputt innan himlen öppnade sig och sekunderna efter kom signalen för regnavbrott. Detta avbrott varande i nästan 2 h och tärde på psyket:
 
Dessutom blev banan ganska våt:

Men med sitt norrländska jämnmod tog Kingen saken i egna händer (inte helt ovanligt) och gjorde 2 birdies på de återstående 5 hålen, rundan tog allt som allt 6½h (-2 tot, 29 plats). Blöta och klibbiga avslutade vi dagen på MAX vid södra Infarten till Halmstad.
Lördagen började med ett regnavbrott som försköt vår start med en timme, och resten av ronden gick i mestadels solsken men med hotande åskmoln runt omkring. När vi närmade oss slutet på ronden drog åskan och regnet allt närmare, och det samtidigt som det blev uppenbart att Kingen skulle avancera i fältet om hans spel höll i sig - speciellt efter en "eagle" på 15:e.
Bra par på 16:e, efter besök i bunkern (muller, muller), hookat utslag på 17:e ut i skogen (blixt,muller, muller) och efter ett visst dividerande kring andra slaget en boogie. Bra utslag på 18:e (vi får nog skynda oss, det blir nog snart avbrott, blixt, blixt), vi springer fram till andra slaget och ställer upp (tut, tut) - spelet avbryts med två tut från domarens horn (fan, djävlar det här kan bli långvarigt). Vi tar oss in till klubbhuset, Kingen beklagar sig lite för en kollega som säger:
"Vid två tut får man spela klart hålet man är på, om man vill" (fan, vad gör vi? Hitta vår medspelare fort!)
Vi får tag i en domare och frågar vad som gäller... och vi får spela klart hålet, Kingen springer ut till bollen igen spelar in på greenen (ungefär 4 m från hålet) småjoggar fram till bollen och dunkar (en resolut putt) i den för birdie (JAAA!). Detta innebär att vi är klara och får -5 totalt, vilket visar sig räcka till en 16:e plats. Alla som inte hann klart fick vänta till i morse på att spela klart, för när vi väl kommit in i klubbhuset började det regna järnet igen...
Tur och skicklighet i en härlig kombo:
(tur) (skicklighet)

De länspumpade 18:e greenen på Haverdal:

någon borde ha gjort samma sak med E6 norr om Helsingborg och vid Ängelholm, vid Ängelholm hade de inte hunnit sätta upp någon varning så jag körde genom ca 20-30 cm djupt vatten i 80-90 km/h - det fick mig att kippa lite efter andan. Norr om Helsingborg var det varnat:


Ny dag och nya födelsedagsgrisar!

Idag det dags att gratulera min syster och min moster på deras ... respektive ... födelsedag!

Stort grattis till båda! och till den som kan hitta födelsedagsgrisarna i folkvimlet på bilden nedan!


Vederbörande fyller 30 år!

Nu är det bara Lillen (Björn) som inte uppnått mogen ålder, detta i och med att Vederbörande Knarkus fyller 30 år idag!

Hipp Hipp Hurra!

Till er som inte blivit bjudna på hanses 30-årskalas säger jag:
"Tji fick ni! Det har synth-tema" och gör långnäsa...

hits