Gäddan är på hugget och jag är på väg!

Såg ni "Mitt i Naturen" igår? Det handlade mestadels om gäddor (och en hel del om grodor) och jag blev grymt sugen på att fiska. Turligt nog så sitter jag på umeälvens vatten redan på måndag. Härligt!

Vägen dit är dock allt annat än rak. Jag sätter mig i bilen imorgon och kör till Halmstad, där jag ska hämta upp ett skåp till mamma. Från Halmstad kör jag till Kinna och Marks GK, väl där ska jag tvinga mig till Mathias golfbag och bära den fram till och med söndag. Sen sätter vi oss i varsin bil och kör norrut, Mathias till Umeå och jag till Strandåker (våra vägar skiljs åt i Nordmaling).

Förutom fiske, kommer dagarna att fyllas med forskning och skogsarbete - förhoppningsvis i en produktiv mix.
Mycket kvar att göra på den artikel jag presenterade igår och mycket kvar att göra i skogen.

Tråkigt att inte se Unkas och hennes fina mage på ett tag, men redan nästa fredag hämtar jag henne på Alviks flygplats i Umeå - det blir en höjdare i sig.

Så var det, det där med offentliga sjukhus

Idag (om en timme) ska jag presentera en mycket preliminär version av mitt senaste verk. Det handlar om organizationen av offentliga sjukhus - vilka delar som ska vara integrerade och vilka delar som man kan lägga ut på entreprenad...

Ger min forskning några bra svar på denna fråga? Det återstår att se, men vissa intressanta saker kommer jag dock fram till...

T ex att integration inte alltid är den bästa organisationsformen.... överraskande? Nja!

Det är på den nivån det ligger, förhoppningsvis blir det bättre till konferensen i juli...


Samma vilopuls som pappa

Kvarken har en vilopuls på 138-144 slag/minut, när mamma ska få en spark, ett slag eller en dansk skalle i magen ökar pulsen något.

Ännu en vecka

Detta börjar mer likna ett veckobrev än (o)seriöst bloggande. Jag har hela veckan tänkt att nu ska jag skriva om det roliga PS2-spelet, den håriga farbror som lagar inbakad fläskfilé, golfaren med svagt ölsinne eller den ytterst tveksamma segern i mästarmötet. Men det blev aldrig tid, nu sittar jag här och minns inte vad det roliga spelet heter, varför farbrorn är hårig, hur ölen smakade och inte heller att segern var tveksam. Det enda jag minns är att: "Storen drog Leffe i gruset i årets mästarmöte!" för att använda Kingens ord.

Den som inte förstår vad jag pratar har två alternativ: 1) fråga någon som vet, 2) fråga mig. Alternativ 1 är förstås starkt rekommenderat. Om man trots detta väljer att fråga mig så är svaret:

"Kingen har varit på besök och med anledning av detta besök så lånade jag PS2-spelet Guitar Hero II av min favorit 14-åring och låtsasbror Simon. Jag misstänkte att Kingen skulle gilla det spelet och mycket riktigt gjorde han det. När sedan Leffe kom på besök blev han också förtjust i att var gitarrhjälte. Dessutom hade Leffe med sig golfbagen vilket öppnade för att mästarmöte mellan honom och mig på Värpinge GK (Kingen vann och vårt mästarmöte handlade om att bli 2:a). När jag gick in i tävlingen trodde jag att jag hade 23,4 i hcp och därmed var jag berättigad till 10 slag på slopen och Leffe, som har lite högre hcp, 12 och efter 9 hål hade vi samma poäng, ett special särspel följde som Leffe vann. När jag kom hem kollad jag upp mitt hcp och det visade sig vara 23,8 och var i och med det berättigad till 11 slag och en revision av scorekortet visade att jag vunnit med en poäng redan innan särspelet - en tveksam seger. Det hela firades dock kungligt på Bishop's och där visade det sig att åtminstone en av oss blev trött av öl... Den inbakade fläskfilén var en festmåltid som vi fick igår och som vi har Leffe att tacka för! Tack!" 

Som sagt det hade varit bättre att fråga någon som vet. 

Ps. Jag, Unkas och Kvarken vill passa på att gratulera Sebastians pappa efterskott. Snart har hans ålder hunnit ikapp håret - 31 år redan den 16:e maj är respekt!

Pssst.  Jag vill också passa på att tacka min syster och svåger för Hurricanes t-shirten. Tack!

Rehnarna blir allt sötare

Genom ingifte och poolning av gener mellan Rehnare och de vackra Hedlundarna har släkten Rehn fått ett markant lyft när det gäller söthet.

Den sötast Rehnaren är förstås Unkas - inte minst för att hon var söt nog att
gifta sig med mig, det var sött gjort - men hon har nu fått en svår konkurrent om titeln "släktens sötaste". Min systerdotter Moa blir bara sötare för varje dag som går, eller vad tycker ni?

En hektisk vecka närmar sig sitt slut...

Ja, vad hände med denna vecka? Den bara försvann. Det viktigaste som hänt i veckan, Kingen får ursäkta, är vårt andra besök hos ultraljudstanten. Kvarken vägde i tisdags 242 g och var konvex på de rätta ställena osv... Den beräknade ankomsten är den 30/9, men jag hoppas förstås att Kvarken ska bli cool som pappa och fylla år den 1/10 - jag håller tummarna, gör ni?

I övrigt kan veckan sammanfattas i ett några citat:
"Du har gått ner i vikt" - Kingen när jag hämtade honom på flyget i måndags
"Jaha, det är du som är Igul-Eric" okänd soldat när vi spelade innebandy på Fäladen i tisdags
"Färöarnas målvakt spelade alla sina matcher i toppluva" - Herrey's lagkapten före 1-0 vinsten i onsdags
" X är numera pensionär vid Göteborgs Universitet" Chef för utvärderingsenheten, Karl-Axel Nilsson, under institutionskonferensen på Sofiero slott, torsdag
"När jag åkte färjan mellan Trelleborg och Travemünde fick jag akupunktur för sjösjuka av en okänd kvinna"  Kingen, igen, på färjan till Ven i fredags
"Nu är det ändå moderat"  Golfspelande nikotinist efter en kommentar om den 3:e ciggen och 3:e snusen på 7 hål (lördag)
"Det var Ferrys fel" Rasken om sina problem att sätta puttarna under söndagsrundan.

Grattis Sebastian!

Idag fyller Sebastian 1 år. Hurra, Hurra, Hurra!


 



GRATTIS!


Härliga Halland



"Sitta och skiiita på ett utedass i Småland - fyy faaan vad äckligt" tyckte Carl Einar Häckner för några år sedan. Men detta utedass ligger inte i Småland och behövdes heller icke utnyttjas - vi fick dock se det när vi gjorde vårt obligatoriska besök vid havet. En trevlig grej att göra när man är post festum och det var vi verkligen, för vi hade varit på ett rejält kalas, inte långt från detta utedass, på den vackra gården Lunnagård.

Där firade vi två nyblivna 30-åringar PJ och TN - stort grattis än en gång! Detta gjordes med en härlig middag, trevligt sällskap och en mustig groggbuffé! Den senare gjorde jag inget större intryck på, däremot så gick jag (och Woffe) ganska hårt åt snapsen - UTÖ är en lätt drucken sak. Jag kan inte säga att jag gjorde något större intryck på det trevliga sällskapet heller, men alla som känner mig vet att en buffé sällan har mycket att sätta emot mina preferenser för mycket mat och gärna friskt blandat på tallriken...

Jag och Unkas flyttar nog ut på landet någon gång, vilken höjdare det är med att kunna gå ut i naturen direkt på morgonen utan att riskera träffa någon annan än en morgonpigg bonde eller två eller kanske en kossa...


10 dova dunsar av lycka!

Kvarken gillar Iguls innebandyfester! Kvarken fortsatte att dansa efter festen när vi kommit hem och lagt oss, t o m jag fick känna hur hon/han dunsade runt - 10 dova dunsar av lycka!


hits