Igul-Palmstaden 5-3

Palmstaden hemma var en match vi verkligen ville vinna, att kunna vinna mot ett lag i motgång och hänga av dem i serien kändes viktigt. Dock hade vi problem: Martin i Hong Kong, Kent i Korea, Robban i Luleå, Lasse hade förhinder, Fiedler dito, Jens L skadad och dessutom Trulle, Oskar, Ola, Stellan, Katten, Petter, Kalle och Magnus i Arlöv... Detta gjorde att Coach Sölve hade ett lurigt problem framför sig - hur skulle vi ställa upp vårt lag? För att uppnå maximal flexibilitet kom T Berg med i laget (han har ju ändå spelat match på ALLA postitioner i Igul) och han behövdes när Jörgen skadade sig i slutet på andra perioden... Nog om detta, lite om matchen... I första perioden hade vi problem med försvarsspelet och Palmstaden fick en mängd chanser, men sköt som tur var inte alltför bra. Vi kunde dock ta ledningen efter 6 minuter då Rehn forcerade in en retur på Hitte-Joels skott. Tre minuter senare var det kvitterat och efter ytterligare 4 minuter senare så gjorde D Törngren 2-1 på pass av Freddy. I 17 minuten kvitterar dock Palmstaden - 2-2 i paus. 36 sekunder in på 3:e perioden gör Palmstaden 2-3 på en "riktig indian i slottet" (vad betyder det egentligen?). Vi repar dock mod och i sjätte minuten gör Jörgen 3-3 fint framspelad av D Törngren. Efter det skapar vi ett flertal chanser att ta ledningen men med tur och skicklighet håller Palmstadens målvakt undan... ända tills Freddy låter det stora dragskottet tala: 4-3. Vi avslutar andra och börjar tredje i numerärt underläge - det reder vi dock ut och från ganska snart ett eget "Power Play" och detta i 5 minuter - efter bara 30 sekunder smäller Herlestam 5-3 på en variant. Efter det höll vi undan och i 18:e minuten gör Freddy sin gubbe och kommer en mot en och ingen målvakt - han laddar den stora kanonen och skjuter... över sargen. Vi avslutar matchen med att spela 4 mot 6 men lyckas hålla undan... Seger!

18.32 T Kjellberg, 2 min, Hårt spel

Matchenslirare: Killarna som ställde upp i b-laget och vann över Burlöv med 9-5 - LYSANDE
GWG: Freddy Göransson