Igul-SödraDal 1-2

Mycket kämpa och inget skönlir - det är en snabb sammanfattning av matchen Igul-SödraDal. Redan efter 2 minuter tar SödraDal ledningen på ett skott från kanten, något av en lyckträff, och då tänker man att det här kan bli en målrik match och det gäller för oss att hänga med i målprotokollet. Det gör vi också, sju och en halv minut in i tredje perioden kvitterar vi till 1-1... Vad hände däremellan? Pär hade den kanske bästa chansen i första perioden, men skjuter i utsidan stolpen. I andra perioden är det verkligt ställningskrig och vi försöker ändra på matchbilden genom att gå ner på två kedjor - utan att riktigt lyckas. SödraDal har de giftigaste skotten i de två första perioderna och Lindwall i målet gör en hel del fina räddningar. Vi har också en del bra skott på mål och SödraDals målvakt släpper en del returer, men vi får aldrig tag i dem och lyckas aldrig få mer än en chans i varje anfall. Tillbaka till tredje perioden, vi är lite stilla stående och SödraDal verkar lite spända och det händer inte så mycket innan Pär kvitterar till 1-1 på ett mäktigt skott från hörnet. På det hela taget känns det som att lagen kommer att kämpa sönder varandras spel och att matchen ska sluta 1-1, men med 7 minuter kvar att spela kommer matchens enda utvisning - Freddy tar bollen med handen (ofrivilligt) och får två minuter. Efter en av dessa två minuter börjar SödraDal bli lite frustrerade i sitt powerplay och point-killen slänger i väg en boll som, tyvärr för vår del, slinker in nere vid stolproten 1-2... Efter det öppnas spelet upp lite grann och lagen byter chanser - vi har två eller tre bra chanser till 2-2 och SödraDal har ungefär lika många chanser att göra 1-3. Vi tar ut målvakten och chansar - ingen lycka den här gången...