Skåningar mest negativa...

...till att ta emot fler flyktingar. Norrlänningar mest positiva.  Är det någon som är förvånad?

Sydsvenskarna har den allra hårdaste attityden; i Skåne och Blekinge län anser 59 procent av folket att Sverige borde ta emot färre flyktingar. Motpolerna är Stockholms län och övre Norrland, där 40 respektive 38 procent har samma flyktingsfientliga inställning.
www.dn.se

Det beror antingen på 1) att norrlänningar är bättre och finare människor eller på  2) att norrlänningar inte träffat några flyktingar. Men människor är rädda och tveksamma inför det okända och känner sig mer säkra inför kända fenomen. Sålunda borde norrläningar, om de inte träffat några flyktingar, vara mindre positiva till invandring och skåningarna som dagligen träffar personer som är första eller andra generationens svenskar borde vara mer positiva. Uppenbarligen är förhållandet det omvända, vilket stärker tesen att norrlänningar är finare människor... ;-) 

Marie Demker förklarar de regionala skillnaderna med att människors attityder formas av historien, traditionen och livsstilen på platsen där de bor. Och detta gäller alla; kvinnor och män, unga och gamla, hög- och lågutbildade. www.dn.se

Jag tycker personligen att 38 % är för mycket för övre Norrland, jag ska prata med Bengan och Rolle och se till att de ändrar sig.

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits